DNA cere încuviinţarea arestării preventive a lui Toni Greblă

Judecătorul CCR, Toni Greblă, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Adăugat: 3 Februarie 2015
Ultima actualizare:3 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

DNA cere încuviinţarea arestării preventive în cazul judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte.

Toni Greblă a fost desemnat, pe 16 decembrie 2013, de către plenul Senatului, pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), după ce postul deţinut de Iulia Motoc a fost declarat vacant ca urmare a numirii acesteia în funcţia de judecător la CEDO.

Acuzaţiile DNA

Judecătorul Curţii Constituţionale, Toni Greblă, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bunuri sau foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, magistratul ar primit un autoturism de lux şi mai multe bunuri de la finul său, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia.

În acelaşi dosar mai sunt vizaţi finul acestuia, Ioan Bîrcină, generalul în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu, dar şi doi parlamentari, respectiv Iulian Iancu şi Lucian Şova, membri în Comisia pentru industrii a Camerei Deputaţilor.

Surse judiciare susţin că Toni Greblă împreună cu finul său, Ion Bîrcină, şi generalul în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu au constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a intermedia ilegal exportul de alimente din România în Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei.

Astfel, se eluda embargoul impus de Rusia importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană.

Aceleaşi surse afirmă că Toni Greblă ar fi desfşurat în mod neîntrerupt activităţi comerciale direct sau prin interpuşi la o fermă din Gorj, dar şi la o societate care avea ca obiect principal de activitate producţia de energie electrică, unde şi fiii săi erau asociaţi.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza