DNA cere încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu

Florin Popescu este acuzat că i-a cerut administratorului unor firme aproximativ 80 tone pui grill, pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Adăugat: 23 Aprilie 2014
Ultima actualizare:24 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Florin Popescu.Sursa: Facebook
trimite pe mail

UPDATE Ministerul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor, la solicitarea DNA, încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

Anterior, şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

El este acuzat că, în 2012, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid politic, i-a cerut administratorului unor firme aproximativ 80 tone pui grill, cu valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea omului de afaceri, se arată în comunicatul DNA.

Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una din firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă.

Popescu s-a retras de pe lista de candidaţi

Deputatul Florin Aurelian Popescu a luat decizia să îşi suspende activitatea în cadrul PMP până la clarificarea situaţiei în justiţie, se arată într-un comunicat de presă.

"Totodată, pentru a nu prejudicia imaginea partidului în campania electorală, am decis să mă retrag și de pe lista de candidați ai PMP la alegerile europarlamentare", declară Popescu.

PMP nu comentează cauze aflate în derulare şi îşi reafirmă încrederea în acţiunea independentă şi imparţială a justiţiei, precum şi în principiul democratic al prezumţiei de nevinovăţie, se mai spune în comunicat.

Popescu: Nu am nimic de ascuns

Parlamentarul a fost, miercuri, la DNA pentru a afla învinuirile, unde a declarat că nu are nimic de ascuns şi că se pune la dispoziţie justiţiei.

El a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că procurorii îl acuză de fapte de corupţie, respectiv că ar fi cerut de la o firmă din Dâmboviţa, în campania electorală din 2012, saci cu produse agricole, el precizând că, "oricum, acestea nu sunt droguri".

"În primul rând, vreau să mulţumesc celor de aici, de la DNA, pentru că au fost foarte corecţi, mi-au spus toate articolele din lege pe care le-aş fi încălcat şi mi-au pus la dispoziţie dosarul în termenul legal. Mi-au adus la cunoştinţă învinuirile, faptul că am avut o legătură acum doi ani de zile, în 2012, cu o firmă de pe raza judeţului Dâmboviţa şi că aş fi solicitat, în prima funcţie pe care am avut-o, anumite produse agricole, pe care să le folosesc în campania electorală", a spus deputatul Florin Popescu.

Deputatul a precizat că le-a cerut procurorilor un termen de câteva zile în care să discute cu avocaţii, după care va reveni la DNA pentru a-şi expune punctul de vedere.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
23 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
24 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza