Dispute Putere-Opoziţie pe tema alocaţiilor pentru copii

Guvernul intenţionează să acorde o alocaţie mai mare pentru copiii care provin din familiile sărace şi aşteaptă un punct de vedere din partea Curţii Constituţionale pe această temă.

Adăugat: 29 Mai 2015
Ultima actualizare:29 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia consideră că demersul guvernului are rolul de a tergiversa aplicarea deciziei parlamentului privind dublarea alocaţiilor. R

De la 1 iunie, copiii primesc o alocaţie dublată la 84 de lei, aşa cum a decis Parlamentul României a dat asigurări ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Aceasta a adăugat că Executivul mai vine cu o propunere pentru care solicită opinia Curţii Constituţionale şi anume, acordarea de alocaţii diferenţiate, în funcţie de gradul de sărăcie al familiilor din care provin copiii.

"Am făcut o adresă către Curtea Constituţională. Vrem să ştim foarte clar dacă acest drept universal se aplică fără discriminare în ceea ce priveşte cunantumul sau se poate face diferenţiat, în funcţie de nevoile copilului", a explicat Rovana Plumb. 

În replică,  Alina Gorghiu, co-preşedinte al PNL consideră că demersul guvernului de a cere Curţii Constituţionale o opinie referitoare la problema alocaţiilor are scopul de a bloca decizia Parlamentului. 

"Am văzut o declaraţie prin care ministrul Rovana Plumb sesizează Curtea Constituţională a României cu o scrisoare în care întreabă dacă nu cumva alocaţiile trebuie date doar la anumite categorii de copii. Fac astăzi un apel la un guvern responsabil, care are obligaţia să respecte legea şi s-o pună în aplicare exact aşa cum a ieşit această lege din parlamentul României", a cerut Ghorghiu. 

Cu toate acestea, ministrul Muncii, Rovana Plumb a reafirmat că de la 1 iunie vor fi dublate 3.700.000 de alocaţii.

De asemenea, tot din acest an, 500.000 de copii din familii defavorizate vor primi suplimentar 42 de lei, astfel că alocaţia lor va fi de 126 de lei.

Amintim că, şi preşedintele Klaus Iohannis anunţa recent că vrea să promulge legea care prevede dublarea alocaţiilor chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza