Dispute politice pe tema mitingul unionist din Bucureşti

Mitingul unionist şi intervenţia jandarmilor au devenit deja motiv de dispute politice.

Adăugat: 23 Octombrie 2016
Ultima actualizare:23 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a acuzat Primaria Capitalei că nu ar fi permis manifestarea paşnică a susţinătorilor unirii.

În replică primarul general, Gabriela Firea, a firmat că, de fapt, preşedintele PNL doreşte să acopere greşelile guvernului tehnocat, dând vina pe primărie.

Firea a subliniat că Jandarmeria este în subordinea Ministerului de Interne, deci a executivului.

De altfel, mulţi politicieni au reacţionat pe reţelele de socializare, iar alţi doi au fost şi la secţia de poliţie unde se aflau deja manifestanţii reţinuţi, pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de acţiunea forţelor de ordine.

Reprezentanţii jandarmeirei se apără şi spun că intervenţia lor a fost legală şi că există filmări operative care să dovedească acest fapt. De altfel nici ocuparea spaţiului din Piaţa Universităţii nu este autorizată - a spus Mihai Vornicu, ofiţer de relaţii publice în cadrul Jandarmeriei Capitalei.

"S-a luat legătura cu reprezentanţii Primăriei. Nu se acceptă amplasarea de corturi, deoarece este domeniu public şi nu putem transforma domeniul public în alte spaţii", a spus Mihai Vornicu.

Ministrul de Interne a cerut inspectorului general al Jandarmeriei un raport complet cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei.

Dragoş Tudorache a spus că nu va ezita să ia măsuri în situaţia în care au fost săvârşite abuzuri în timpul intervenţiei jandarmilor.

Amintim că ieri, peste 1.500 de persoane s-au adunat în centrul Bucureştiului pentru a participa la marşul "Lupta pentru Basarabia".

Manifestanţii, majoritatea cetăţeni ai Republicii Moldova, au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje pentru unirea  Basarabiei cu România şi le cer autorităţilor şi politicienilor de la Bucureşti acţiuni ferme pentru realizarea reunificării.

Marşul este organizat de platforma unionistă "Acţiunea 2012".Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza