Disputa din USL este "pe ciolan, nu pe program de guvernare"

Partidul Democrat Liberal susţine că neînţelegerile din USL nu sunt cauzate de programul de guvernare, ci de cearta pe funcţiile din Guvern.

Adăugat: 24 Februarie 2014
Ultima actualizare:24 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, la finalul BPN al partidului, că disputa politică din cadrul USL este una pe "scaune", nu pe program de guvernare şi formaţiunea democrat-liberală este singura care reprezintă adevărata opoziţie, în vreme ce PNL este un alt PSD.

"Poziţia PDL faţă de disputa din USL dintre PSD şi PNL este aceea că ea este una pe ciolan, pe scaune, şi nu pe program de guvernare. Ponta este ameninţat de Antonescu nu pentru că-i refuză anumite măsuri economice de sorginte liberală, ci pentru că nu-i pune ministru de Interne, viceprim-ministru responsabil de Finanţe. Este un pretext, de altfel", a declarat Blaga.
    
Preşedintele PDL le reproşează liberalilor că nu s-au supărat pe PSD atunci când a introdus şi a mărit 35 de taxe şi impozite.
    
"Cu ce rezultat? 10 miliarde de lei încasări mai mici, 50 de mii de şomeri în plus, peste 80 de întreprinderi închise zi de zi. Se laudă cel mai incompetent Guvern de după '90, Guvernul USL, PSD-PNL, că au reuşit să aducă de la Uniunea Europeană în cursul anului trecut nu mai puţin de şase miliarde de lei. Trei miliarde de lei pe fonduri structurale, trei miliarde de lei în agricultură. Numai că toate aceste merite trebuie să le culeagă PDL, pentru că Guvernul lui a făcut contractele necesare. Vă aduc aminte, domnul Şova, de când este ministrul Marilor Proiecte, nu a semnat niciun contract, de 20 de luni, 21 de luni, deja, nici pentru autostrăzi, nici pentru dezvoltări în zona infrastructurii CFR", a afirmat Blaga.

PDL: PNL nu este altceva decât un alt PSD
    
Liderul democrat-liberal a criticat PNL pentru acţiunile sale în domeniul politicilor fiscale.
    
"PNL, de fapt, ce este astăzi? Este un USL vopsit care atacă Guvernul din interiorul USL-ului. Noi spunem de 21 de luni că PNL nu este altceva decât un alt PSD. Asta este PNL-ul care se laudă, şi tot o spun de fiecare dată, că a reuşit o unică performanţă în această perioadă, dacă se poate numi performanţă. Adică nu au renunţat la cota unică de 16%. Deşi noi le-am prezentat un pachet de măsuri pe care ar fi trebuit să le ia: să scadă cota unică, să mărească salariul minim de la 1 ianuarie la 1.000 de lei, să reducă cu cinci puncte procentuale CAS-ul şi, desigur, am auzit că vorbesc şi liberalii despre asta acum, să scutească de impozit pe profitul reinvestit pentru capitalizare", a spus Vasile Blaga.       

Potrivit liderului PDL, Crin Antonescu este "acelaşi preşedinte interimar din timpul loviturii de stat".
    
"Este acelaşi Crin Antonescu care se mândrea alături de Ponta că au modificat Codul de procedură penală în vestita marţi neagră. Este acelaşi Victor Ponta şi este acelaşi Crin Antonescu, parteneri de coaliţie, care împreună se bucurau şi atacau instituţiile europene şi partenerii noştri euroatlantici. Auceţi-vă aminte de declaraţiile lui Antonescu din 2012!", a mai declarat Vasile Blaga.
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Andreea Prisăcariu
Adăugat:
24 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza