Disponibilizările din administraţie se fac "pe criterii de performanţă"

Ministrul pentru dialog social afirmă că disponibilizările vor avea loc pe criterii de eficienţă, existând şi posibilitatea organizării unor teste de competenţă a angajaţilor.

Adăugat: 26 Iulie 2013
Ultima actualizare:26 Iulie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Doina Pană, ministrul pentru dialog social
trimite pe mail

Disponibilizările din administraţia publică se vor face pe anumite criterii printre care performanţa, a declarat ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană.

Ea a spus că acest proces va fi transparent şi benefic, urmând ca fiecare minister sa stabileasca numărul celor care vor fi disponibilizaţi.

"Dorim să intrăm cât mai repede în posesia listei cu disponibilizările ce vor fi operate în aparatul central de stat, însă trebuie să acordăm fiecărui minister răgazul necesar pentru a întocmi raţional aceste liste. Ceea ce putem afirma cu siguranţă este faptul că disponibilizările vor avea loc pe criterii de eficienţă, existând şi posibilitatea organizării unor teste de competenţă a angajaţilor. De asemenea, se va ţine cont şi de activitatea desfăşurată până în prezent de salariaţi", a afirmat Doina Pană, la o masă rotundă.

Potrivit acesteia, în procesul de reducere a personalului din aparatul central s-a pornit de la tăierea posturilor vacante, care erau generatoare de funcţii de conducere.

"Prin tăierea posturilor vacante, au dispărut foarte multe funcţii de conducere. În ceea ce priveşte numărul de disponibilizări, acestea s-ar putea ridica la 2.800, însă momentan nu se cunoaşte o cifră exactă", a precizat ministrul delegat pentru dialog social.

Guvernul alocă bani pentru salarii compensatorii

Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ în perioada următoare, a precizat, recent premierul Victor Ponta.

Ministrul delegat pentru dialog social a mai declarat, vineri, că la rectificarea bugetară ce va fi la sfârşitul lunii, se vor aloca bani pentru acordarea de salarii compensatorii celor care vor fi disponibilizaţi de la CFR.

Declaratiile ministrului au fost facute la o dezbatere pe tema consultarii actorilor non-institutionali in procesul decizional national.

Ea a mai anuntat ca in Consiliulul Economic si Social , vor face parte, pe langa sindicate si patronate si reprezentanti ai 15 ONG-uri.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Daniela Mănuţă
Adăugat:
26 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza