Discuţiile cu FMI se axează "pe soluţii pentru consumatorii vulnerabili"

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că discuţiile dintre Minister şi delegatiile FMI vizează găsirea soluţiilor pentru a veni in sprijinul consumatorilor vulnerabili în momentul în care preţurile la energie vor creşte.

Adăugat: 9 August 2012
Ultima actualizare:9 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat joi într-o conferinţă de presă că începand cu 2013 Ministerul Muncii va acorda ajutoare consumatorului vulnerabil.

"Discuţiile pe care le avem cu FMI se axează exact pe găsirea soluţiilor celor mai bune pentru a veni în sprijinul consumatorului vulnerabil în momentul în care preţurile la energie vor creşte, începând cu 2013. În aceasta perioada analiza se face pe grupe de venituri şi procent de ajutor pe care îl vom da acestor persoane", a precizat ministrul Muncii.

Ea a menţionat că vor rămâne în continuare ajutoarele pentru încălzire termică, cu lemne şi gaze, la care se vor adăuga ajutoarele pentru consumul de energie electrică.

"Speranta noastră este ca numărul celor ce beneficiază de aceste ajutoare să crească şi poate vom putea şi tranşele de venit să le mărim puţin", a precizat Mariana Câmpeanu.

În privinţa Codului Muncii, ea a specificat că se urmăreşte flexibilizarea pieţei muncii.

Autorităţile române şi reprezentanţii organismelor financiare internaţionale vor realiza studii de impact în ceea ce priveşte costul forţei de muncă, a mai spus ministrul de resort.

Totodată, a amintit că revenirea indemnizaţiilor pentru mame la nivelul de acum doi ani de zile va fi posibilă din luna septembrie, când va îcepe, din nou, sesiunea parlamentară.

Ministerul Muncii şi-a îndeplinit toate obiectivele asumate în scrisoarea de intenţie şi în memorandumul cu FMI, a precizat Mariana Câmpeanu.

Discuţiile dintre cele două părţi vor continua până la următoarea misiune de evaluare şi în ceea ce priveşte modificările care vor fi aduse Legii dialogului social.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
9 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza