Discuţii tensionate pe Ordonanţa privind managerii de spitale

Ordonanţa de urgenţă prin care li se interzice managerilor de spitale să deţină funcţii în partidele politice a subiect de dezbatere , în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor.

Adăugat: 2 Martie 2017
Ultima actualizare:2 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de urgenţă elaborată anul trecut de Guvern, prin care li se interzice managerilor de spitale să deţină funcţii din partidele politice sau să îşi angajeze rudele în poziţii de conducere a fost subiect de dezbatere, astăzi, în Parlament, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor.

După cum transmite reporterul RRA,  Iulia Gherman, reprezentanţii din zona academică au susţinut în cadrul discuţiilor că actul normativ ar bulversa activitatea din spitale şi că şefii de clinică trebuie desemnaţi la recomandarea universităţilor de medicină.

De cealaltă parte, reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor, precum şi ai unor organizaţii neguvernamentale au spus că Ordonanţa asigură ocuparea funcţiilor de manageri prin concurs, în baza competenţelor manageriale.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat că prin ordonanţă s-a urmărit lărgirea sferei persoanelor care pot ocupa funcţia de manager şi la alte categorii de specialitate cu experienţă în acest domeniu.

Ordonanţa de urgenţă emisă de Guvernul Cioloş a fost respinsă de Senat şi aşteaptă votul cu valoare decizională în Camera Deputaţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza