Discuţii premier-şef ANAF şi ministrul Finanţelor pe tema protestelor funcţionarilor ANAF

Premierul Sorin Grindeanu a discutat astăzi cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cu preşedintele ANAF.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:17 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Şeful Fiscului, Bogdan Stan, a declarat că a fost analizată situaţia funcţionarilor ANAF, care protestează de două zile.

El a adăugat că cele mai afectate de noile prevederi ale legii salarizării unitare ar fi, în următorii doi ani, salariile celor de la Vamă şi de la Antifraudă, în care nu se mai regăsesc sporurile de 25%.

De asemenea, protestatarii din ţară doresc ca salariile lor să fie aduse la nivelul celor din aparatul central.

Potrivit şefului ANAF, în prezent, directorii generali din cadrul instituţiei pe care o conduce au salarii brute de aproximativ 12.000 de lei.  

"Doleanţa cea mai mare este salarizarea unităţilor teritoriale, la nivelul unităţii centrale. Pot să vă spun că un şef de administraţie judeţeană a finanţelor publice, în anul 2022, va pierde undeva în jur de 2.000 de lei; un şef de direcţie vamală va pierde undeva 3.000 de lei. La nivel de consilieri vamali, sunt diminuări între 800 şi 1.500 de lei, în funcţie de vechime. Una din propunerile pe care le-am făcut şi către Ministerul de Finanţe a fost dacă nu se poate găsi o soluţie pentru majorarea acestor salarii, să rămână la limita actuală", a spus Bogdan Stan.

Tot astăzi, ministrul finanţelor şi şeful ANAF se vor întâlni din nou cu liderii sindicali din finanţe, a transmis redactorul RRA Petruţa Obrejan.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza