Discuţii între putere şi opoziţie pe marginea PNRR

Premierul Florin Cîțu are programate discuții cu oficialii Comisiei Europene, dar și cu PSD pe tema PNRR.

Adăugat: 20 Mai 2021
Ultima actualizare:20 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Zi importantă pentru PNRR, pentru care noul termen de depunere la Comisia Europeană se apropie.

Premierul Florin Cîţu are programată o nouă discuţie on-line cu vicepreşedintele executiv al Comisiei, Margaret Vestager, după care, de la ora 15:00, ar urma să discute planul şi cu principalul partid de opoziţie, PSD.

Întâlnirea va avea loc după ce social-democraţii au cerut insistent să fie consultaţi în ceea ce priveşte documentul pe care ar dori ca şeful guvernului să-l prezinte şi în parlament.

PNRR a fost analizat în detaliu şi în şedinţa de guvern de ieri.

Premierul a vrut să se asigure că miniştrii îşi fac bine treaba şi că planul va putea să fie depus cât mai repede.

Florin Cîţu: Am avut o discuţie mai lungă cu miniştrii despre PNRR. Suntem în acest moment în discuţii directe şi cu Comisia. Eu am săptămânal discuţii cu Comisia pe PNRR şi vreau să mă asigur că şi miniştrii îşi fac treaba pe partea tehnică şi că putem să depunem cât mai repede programul.

Premierul a anunţat că astăzi, de la ora 15:00, este programată o întâlnire la Palatul Vctoria cu o delegaţie a PSD pentru a se discuta pe marginea PNRR.

Liderul social-democrat Macel Ciolacu a precizat că vrea să afle dacă executivul român a promovat aşa cum

Marcel Ciolacu: Vreau să ştiu de la primul ministru dacă domnul Oros când s-a deplasat la Bruxelles s-a deplasat cu proiectele cele mai bune pentru a prinde sistemul de irigaţii în PNRR. Din informaţiile pe care le avem noi de la Comisia Europeană s-a dus nepregătit la aceste discuţii.

Potrivit ultimelor informaţii, Comisia Europeană nu este de acord ca proiectele privind irigaţiile din agricultură să facă parte din planul românesc de redresare şi rezilienţă.

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunţat aseară că la Palatul Victoria va fi însoţit de mai mulţi specialişti ai partidului, dar va aduce cu el şi doi reprezentanţi ai IMM-urilor şi ai sindicatelor.

PSD ar vrea să impună câteva schimbări în planul românesc şi a ameninţat chiar că ar putea să nu voteze ratificarea tratatului european în baza căruia se vor pune în aplicare toate planurile naţionale de relansare în toate statele europene.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza