Discursul Papei Francisc la sediul ONU, aplaudat de peste 100 de lideri ai lumii

Papa Francisc a denunţat azi, în discursul susţinut la New York, în Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, faptul că instituţiile financiare internaţionale supun ţările sărace la "sisteme de credite" şi la politici de austeritate.

Adăugat: 25 Septembrie 2015
Ultima actualizare:25 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Papa Francisc
trimite pe mail

Papa Francisc şi-a incheiat discursul pe teme internationale în jurul orei 18.00, ora României.

Mediul inconjurator a fost una dintre temele majore pe care Papa le-a abordat, spunând că este de datoria tuturor să protejeze mediul înconjurator întrucât cu toţii suntem parte a acestuia.

Aplauze îndelungi aici la sediul Naţiunilor Unite în timpul discursului Papei Francisc.

Lideri din peste 100 de ţări se află astăzi la New York pentru a asista la discursul istoric al Suveranului Pontif.

În discursul susţinut la sediul ONU, Papa Francisc a declarat, că în opinia sa, agenţiile internaţionale de finanţare nu ar trebui să supună ţările sărace unui sistem de împrumuturi opresiv care promovează mai mult sărăcia decât progresul.

Temele pe care s-a concentrat discursul Papei au fost: mediul înconjurător, sărăcia, familia sau educaţia.

Cu acest prilej Papa Francisc vorbea despre faptul că setea pentru putere şi prosperitatea materială fac rău mediului înconjurător şi celor săraci şi adăuga că exclusiunea socială şi economică sunt ofense grave aduse drepturilor omului şi mediului înconjurător.

Organizaţia Naţiunilor Unite va adopta cu prilejul acestui summit agenda de dezvoltare pentru următorii 15 ani, iar Papa Francisc vorbea despre faptul că educaţia este baza pentru implementarea agendei ONU în vederea unui mediu înconjurător curat, mai informează redactorul RRA.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza