Directorul RA-APPS, reţinut de DNA

Directorul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Gabriel Surdu, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA.

Adăugat: 29 Aprilie 2015
Ultima actualizare:29 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Anchetatorii susţin, că suspectul ar fi inervenit pe lângă fostul peşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristian Bîgiu, pentru atribuirea de contracte publice unei firme pe care o conducea prin interpuşi.

În urmă cu aproximativ două ore, el a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat.

La sosire la DNA, Gabriel Surdu nu a făcut declaraţii presei.

Gabriel Surdu, a fost adus miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat.

Procurori DNA au efectuat miercuri percheziţii la RA-APPS, de anchetă fiind vizat directorul instituţiei, pentru suspiciuni de cumpărare de influenţă.

De asemenea, au avut loc percheziţii în alte 3 locaţii din Bucureşti şi judeţul Prahova.

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, este cercetat de DNA pentru că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău de la această dată, Cristinel Bîgiu, să îi faciliteze obţinerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar, au declarat  surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu şi l-a sprijinit să obţină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenţiei pe lângă primarul localităţii cerând 8% din valoarea contractului.

Firma SC Construct CO Group SRL ar fi fost condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar.

Potrivit surselor, în data de 21 mai 2014, între Primăria Ghergheasa şi SC Construct CO Group SRL, administrată de Horaţiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul având ca obiect proiectarea şi execuţia "Modernizare drumuri de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, judeţul Buzău", în valoare de aproximativ 11 milioane de euro.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza