Directorul Europol, impresionat de succesele Poliţiei de frontieră

Aflat la Bucureşti, directorul Europol, Rob Wainwright, se declară impresionat de succesele pe care Poliţia de frontieră le are în combaterea migraţiei ilegale.

Adăugat: 25 Aprilie 2015
Ultima actualizare:25 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rob Wainwright a afirmat că terorismul rămâne o ameninţare şi îndeamnă toate statele membre ale UE să-şi modernizeze capabilitatea de a aborda infracţionalitatea informatică.

Directorul Europol, Rob Wainwright, a declarat că agenţia pe care o conduce este implicată inclusiv în combaterea migraţiei ilegale.

El a spus că în anul 2014 Europol a coordonat peste 1400 de investigaţii în Europa legate de acest fenomen, fiind arestate în urma acţiunilor 400 de persoane care facilitau migraţia ilegală.

Încă înainte tragediei din Marea Mediterană, când peste 900 de migranţi au murit după ce vasul lor s-a scufundat la Europol s-a decis crearea unui grup de lucru european, unde deja sunt implicate activ 13 state europene.

Directorul Europol a mai spus că este mulţumit că liderii europeni sprijină acest grup de lucru.

"Ni s-a dat un nou mandat important de către liderii europeni de a juca un rol cheie în a monitoriza pe internet modul în care sunt racolate şi transportate victimele. Europol împreună cu partenerii săi, în special agenţia Frontex va avea un rol important în a încerca să împiedice aceste tragedii care au loc în Marea Mediterană", a spus Rob Wainwright:

Directorul Europol a mai precizat şi faptul că este important ca toate statele membre ale UE să îşi modernizeze capabilitatea de a aborda infracţionalitatea informatică.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza