Directoarea Hexi Pharma, propunere de arestare preventivă

Directoarea generală a companiei Hexi Pharma, Flori Dinu urmează să fie adusă astăzi în faţa judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă.

Adăugat: 28 Mai 2016
Ultima actualizare:28 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 Şedinţa de judecată în care s-a analizat cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a directoarei companiei Hexi Pharma, Flori Dinu, s-a încheiat, iar magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au rămas în pronunţare.

Flori Dinu a fost reţinută, ieri seară, de anchetatori, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi distribuiţi în spitalele româneşti.

Redactorul Radio România Actualităţi, Diana Surdu, aminteşte că directoarea Hexi Pharma este acuzată de aproape 130 de infracţiuni de înşelăciune, dar şi de participare improprie la zădărnicerea combaterii bolilor.

Procurorii susţin că Flori Dinu a coordonat întregul personal care a promovat produsele companiei şi a încheiat contracte cu spitalele, deşi ştia că substanţele nu au compoziţia menţionată pe etichetă.

Anchetatorii estimează că prejudiciul în această cauză, creat în ultimii patru ani, în care Hexi Pharma a furnizat dezinfectanţi de proastă calitate, este de peste 28 milioane de lei.

UPDATE Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu va fi prezentată în scurt timp la Judecătoria Sectorului 5 din Capitală cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ea este acuzată de aproape 130 de infrancţiuni de înşelăciune şi de participaţie improprie la zădărnicerea combaterii bolilor.

Procurorii susţin că Flori Dinu a coordonat întregul personal care a promovat produsele Hexi Pharma şi a încheiat contracte cu spitalele din România, deşi ştia că produsele nu au compoziţia menţionată pe etichetă.

Potrivit reporterului RRA, prejudiciul în această cauză, produs în ultimii 4 ani în care Hexi Pharma a furnizat dezinfectanţi de proastă calitate, este estimat de anchetatori la peste 28 milioane de lei.

Ea a fost reţinută aseară de procurorii Parchetului General, după ce a fost audiată în dosarul dezinfectanţilor diluaţi.

Flori Dinu este prima persoană pusă sub acuzare în cazul Hexi Pharma.

Patronul companiei, Dan Condrea, şi-a pierdut viaţa, duminică seara, după ce maşina pe care o conducea s-a lovit cu viteză de un copac, un incident care a declanşat multe controverse.

Ieri, Parchetul General a anunţat că a reconstituit parţial traseul parcurs de omul de afaceri, pe baza imaginilor de la camerele de supraveghere.

Cazul morţii omului de afaceri este anchetat de acelaşi procuror care se ocupă de dosarul dezinfectanţilor diluaţi

.Amintim că ieri, în şedinţa CSAT, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că guvernul urmează să elaboreze un program de investiții pe termen lung, pentru crearea de laboratoare acreditate în efectuarea testelor de evaluare a eficienţei biocidelor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza