"Din vară, vom circula de la Bucureşti la Constanţa în două ore"

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a dat startul autostrăzii Medgidia - Cernavodă, urmând ca în vara anului viitor să se poată circula pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa.

Adăugat: 30 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit ministrului Boagiu, doar pe traseul tronsonului Medgidia - Cernavodă se va circula pe câte o bandă pe sens, fiind cel mai întârziat tronson, după ce contractul iniţial cu societatea constructoare a fost reziliat la începutul anului.

Pe şantierul de la Cernavodă Anca Boagiu a apreciat faptul că noul contructor respectă toate termenele de realizare şi condiţiile impuse în contract.         

"Vestea bună este că lucrările pe Cernavodă-Medgidia au început ceea ce înseamnă că decizia pe care am luat-o aceea de a rezilia contractul cu firma Colas nu numai că a fost o decizie foarte bună din punct de vedere financiar, pentru că oferta câştigătoare a fost cu 60 de milioane euro mai  ieftină, dar iată că şi lucrările se execută în grafic şi anul viitor, undeva în vară, vom putea circula pe o cale pe acest tronson exact aşa cum am promis", a afirmat ministrul.

Evaluând stadiul lucrărilor, Anca Boagiu a precizat că ele se menţin în grafic, remarcând faptul că în vara anului viitor se va putea circula de la Bucureşti până la mare în aproape 2 ore, pe întregul tronson, exceptând Cernavodă-Medgidia care va avea doar două benzi.

"Când ai în faţă oameni serioşi, constructori determinaţi, dar şi când ai în faţă un guvern responsabil care a alocat bani proiectelor de investiţii, iată că se pot realiza lucrurile în România. Şi încă o dată tuturor cârcotaşilor pe care îi tot mai aud vorbind le recomand să vină şi să vadă lucrările pentru că atunci pot realiza că în ţara aceasta poţi să vorbeşti şi bine despre ţara ta, nu numai să critici toată ziua", a subliniat Boagiu.
 Autor:
Alex Olaru
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
30 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza