Din nou proteste în Piaţa Victoriei din Capitală

Participantii la miting cer Guvernului sa retraga Ordonanta pentru modificarea Codului Penal si au mesaje impotriva Guvernului si a sefului PSD.

Adăugat: 3 Februarie 2017
Ultima actualizare:3 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Lancuzov
trimite pe mail

UPDATE Ora 22.00 - Proteste de stradă de amploare au loc, pentru a 4-a seară consecutiv, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe. Oamenii cer abrogarea ordonanţei de urgenţă prin care Executivul a modificat codurile penale.

UPDATE Ora 22.00 Galaţi -
Peste 6000 de manifestanți au mers, în acesta seara,  în marş, pe principalele străzi ale oraşului, pe traseul Domneasca-Brailei-Constructorilir-Gh. Doja-Brailei-Domneasca. Oamenii au huiduit cand au trecut prin fata sediilor PSD si ALDE.  La un moment dat a fost inregistrat si un incident - un individ a aruncat cu un bulgare de gheata inspre multime, dar jandarmii au intervenit si l-au extras din multime, predandu-l la politie, pentu identificare.

UPDATE Ora 21.45 Sibiu - P
este 15.000 de protestatari mărşăluiesc vineri seara, în jurul orei 21,30, pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

UPDATE Ora 21.30 Timişoara -
În Piaţa Victoriei din Timişoara manifestau paşnic peste 20.000 de oameni vineri seara, în jurul orei 21,30, oamenii venind în grupuri mari din mai multe cartiere ale oraşului, potrivit Agerpres.

UPDATE Ora 21.20 Constanta -
Manifestanţii au organizat vineri seară, în jurul orei 21,00, un nou miting de protest în faţa filialei judeţene a PSD, agitând pancarte şi scandând 'Zi de zi, aici vom fi!', 'Hoţii, hoţii!', 'CCR, fă ce trebuie!', 'Constanţa cere fără graţiere!', 'PSD, ciuma roşie' sau 'Uniţi, salvăm toată România!'.UPDATE

UPDATE Ora 21.00 Peste o sută de mii de persoane protestează, pentru a 4-a seară consecutiv, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe, faţă de ordonanţa de urgenţă prin care Executivul a modificat codurile penale. În capitală, oamenii s-au adunat din nou, în număr mare, în Piaţa Victoriei, pentru a cere abrogarea ordonanţei.

UPDATE Ora 20.45 Hunedoara - Aproximativ o mie de oameni au plecat vineri seara într-un marş de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Deva, solicitând abrogarea ordonanţei de modificare a codurilor penale şi a proiectului legii graţierii, potrivit Agerpres.
Participanţii la marşul din Deva poartă cu ei două cruci din lemn, mai multe pancarte şi steaguri tricolore.Protestatarii s-au strâns în faţa statuii lui Decebal, din Piaţa Unirii, după care s-au organizat şi au plecat în marş, în ciuda ploii mărunte şi reci.

UPDATE Ora 20.35 Vaslui - Peste 300 de vasluieni protestează, vineri, pentru a treia seară consecutiv, faţă de adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.
Protestatarii, în majoritate tineri, au pornit într-un marş pe străzile oraşului strigând: 'Infractorii, noaptea, ne-au furat dreptatea!', 'PSD, ciuma roşie!', 'Dragnea, nu uita/ România nu-i a ta' sau 'Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!', potrivit Agerpres.

UPDATE Ora 20.30 Botosani - Au ieșit din nou în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de Ordonanțele Guvernului Grindeanu. Sute de botoșăneni, unii cu copii de mână, protestează și în această seară cu speranţa că vor schimba deciziile politicienilor de la cârma țării.
Pancartele pe care le-au adus au mesaje cde genul: "Jos mâinile de pe DNA",
"Cine doarme în democraţie se trezeşte în dictatură", "Ruşine să vă fie, scoateţi hoți din pușcărie", "Retrageţi ordonanţa ruşinii"!
Ca și în celelalte seri, și de această dată la protest sunt prezenti și membri ai partidelor de opoziție. Protestatarii au mărșăluit pe traseul Cuza Vodă- Calea Naţională- Sucevei- Primăverii- George Enescu- Marchian, supravegheați de jandarmi.
Reamintim că dimineaţă, o delegație din rândurile protestatarilor a depus la Instituţia Prefectului un memoriu care sa ajungă pe masa Guvernului.

 UPDATE Ora 20.00 Bucuresti -   Zeci de mii de persoane protestează, pentru a 4-a seară consecutiv, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe, faţă de ordonanţa de urgenţă prin care Executivul a modificat codurile penale. În capitală, oamenii s-au adunat din nou, în număr mare, în Piaţa Victoriei, pentru a cere abrogarea ordonanţei. Manifestaţia este paşnică, dar traficul în zonă este întrerupt, ne-a transmis reporterul nostru, Alexandru Lancuzov

UPDATE Ora 20.00 Constanta - Peste 2000 de constănţenii se afla si in aceastra seara in strada. Ei s-au intilnit pe platoul din fata Prefecturii si au plecat in mars pe marile bulevarde. Ei cer abrogarea ordonantei de modificare a Codurile Penale. Participanţii la miting  scandeaza lozinci ca in fiecare seara. Protestatarii   au pregatit   un banner de peste zece metri, iar doritorii, care vor veni cu  markere de acasă, vor putea să scrie pe acest banner mesaje ce vor fi, ulterior, trimise lui Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat. Unii constănţeni au ales să protesteze şi într-un mod mai puţin obişnuit, şi anume pe biciclete. Ei s-au intilnit in fata Casei de Cultură de unde au plecat până la Prefectură, s-au alaturat marşului de protest.UPDATE ora

UPDATE 19.00 Protestul faţă de ordonanţa de urgenţă prin care executivul a modificat Codurile Penale s-a reluat în Piaţa Victoriei, din capitală, pentru cea de-a patra seară consecutiv.

Reporterul RRA, Alexandru Lancuzov, este acolo şi ne spune, în direct, care este situaţia. Bună seara!

Sunt aproape 5.000 de persoane care protestează în Piaţa Victoriei, foarte mulţi tineri, am văzut şi părinţi cu copii mici.

Oamenii cer abrogarea ordonanţei de urgenţă, au diverse mesaje pe panouri din carton sau pe coli A 4 împotriva executivului şi a şefului PSD şi pentru susţinerea DNA.

Protestatarii strigă "hoţii", fluieră şi suflă în vuvuzele, şoferii le răspund claxonând în semn de susţinere. În acest moment, Poliţia Rutieră a închis circulaţia pe şoseaua Kiseleff. Zona protestului este delimitată cu garduri metalice, dar în curând spaţiul dintre garduri va fi neîncăpător.

Trotuarul de la Antipa este plin. Oamenii vin pe carosabil, vin în grupuri din ce în ce mai mari dinspre metrou. Sunt şi câteva zone cu măsuţe, unde protestatarii primesc ceaiuri calde şi alimente ambalate, le spun ei 'energie pentru democraţie'.

Totodată, companiile de telefonie mobilă au adus echipament special pentru a menţine semnalul GSM şi banda de internet.

Protestul este paşnic şi nu au fost incidente.

Proteste similare au loc, la această seară, şi în Brăila, Oradea, Reşiţa, Ploieşti, Iaşi, Braşov, Alba-Iulia, Drobeta Turnu-Severin şi Sibiu

UPDATE ora 18.00. Între timp, aproape 400 de persoane s-au adunat şi astăzi în Piaţa Victoriei din capitală, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă prin care executivul a modificat Codurile Penale, iar numărul lor este în creştere, transmite reporterul nostru, Alexandru Lancuzov.

Este a patra zi în care oamenii ies în stradă, cerând retragerea ordonanţei şi scandând lozinci împotriva guvernului şi a conducerii Partidului Social Democrat.

Circulaţia în Piaţa Victoriei se desfăşoară fără restricţii, la faţa locului sunt numeroase echipaje de la Poliţia Rutieră şi jandarmi, iar companiile de telefonie au adus echipament special pentru a menţine semnalul GSM şi banda de internet.

UPDATE 17 20 : Sunt aproximativ 300-400 de persoane care protesteaza in Piata Victoriei din Bucuresti iar numarul acestora este in crestere, transmite reporterul RRA.

Participantii la miting cer Guvernului sa retraga Ordonanta pentru modificarea Codului Penal si au mesaje impotriva Guvernului si a sefului PSD.

Circulatia in Piata Victoriei se desfasoara fara restrictii, sunt multe echipaje de la Politia Rutiera si jandarmi iar companiile de telefonie au adus echipament special pentru a mentine semnalul GSM si banda de internet.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza