Din luna iulie reîncep acreditările pentru unităţi sanitare cu paturi

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi, anunţă o nouă etapă de acreditare a unităţilor sanitare cu paturi.

Adăugat: 10 Aprilie 2016
Ultima actualizare:10 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O nouă etapă de evaluare şi acreditare a unităţilor sanitare cu paturi, în baza noilor standarde de calitate în sănătate, va începe în luna iulie, potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, spuns Vasile Cepoi.

El a precizat, pentru Radio România Cluj, că noile reguli sunt mai bine orientate către siguranţa şi nevoile pacientului, iar peste doi ani vor fi introduse standarde de calitate în sănătate la nivel naţional.

"Sistemul nu va putea funcţiona şi nu va putea asigura o calitate a serviciilor medicale decât dacă toate structurile sale se vor preocupa de această asigurare şi îmbunătăţire a calităţii. Acum lucrăm la standardele pentru medicină de familie, ambulator de specialitate, farmacii, laboratoare şi aşa mai departe. Începând cu 2018, vor începe primele evaluări şi primele acreditări. Îmbunătăţirea calităţii reduce pierderile, deci cheltuielile nejustificate, cu aproximativ 20%, arată studiile. Prin urmare, nu este o cheltuială, ci este o economie", a declarat Vasile Cepoi.



Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza