Din august, amenzi pentru cei care nu și-au asigurat locuințele

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, avertizează că, începând cu 5 august 2011, primarii vor putea amenda persoanele care nu au încheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei.

Adăugat: 16 Iulie 2011
Ultima actualizare:16 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a precizat că noua lege a triplat numărul poliţelor privind asigurarea locuinţelor.


Chiar şi aşa, din cele 8,4 milioane de locuinţe existente în România, doar 40% sunt asigurate în prezent împotriva calamităţilor naturale prin poliţe facultative sau obligatorii.


”Populaţia trebuie să fie conştientă de faptul că asigurarea locuinţei este o necesitate şi că cel mai mare rău care se poate întâmpla în caz de neasigurare nu este o amendă, ci faptul că va trebui să suporte din propriile buzunare costurile de reparaţie sau de înlocuire a locuinţelor, dacă acestea sunt avariate sau distruse din cauza producerii unuia din cele trei riscuri”, a explicat, pentru RRA, Angela Toncescu.


Ministerul Administrației și Internelor a precizat, într-un comunicat de presă, că, în conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea încheierii asigurărilor de locuințe decurge de la un an de la începerea emiterii polițelor.


Întrucât polițele de asigurare obligatorie a locuințelor au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul limita de încheiere a acestora, conform art. 35 din Legea 260/2008, este 15 iulie 2011.


După această dată, primarii vor putea amenda proprietarii de locuințe care nu au încheiat asigurarea obligatorie.Autor:
Rador
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
16 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza