Din 2014 am putea rămâne cu doar jumătate din punctele de vânzare a pâinii

Aproape jumătate dintre punctele de vânzare a pâinii s-ar putea închide de la începutul anului viitor.

Adăugat: 4 August 2013
Ultima actualizare:4 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele patronatului din industria de morărit şi panificaţie, Rompan, Aurel Popescu, susţine că în momentul de faţă nu există respect pentru consumatori şi că pâinea se vinde şi la colţul străzii şi în magazine, alături de detergenţi sau ciorapi.

Din acest motiv, Rompan a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern care prevede ca pâinea să se vândă numai în magazine specializate sau în raioane organizate în acest scop în magazinele generale.

Deocamdată, proiectul normativ este în analiză la Autoritatea Sanitar-Veterinară şi la Protecţia Consumatorilor.

Aurel Popescu susţine că prin această  măsura, consumatorul  va cumpăra "o pâine mai sigură din punct de vedere alimentar".

" Va cumpăra o pâine mai sigură din punct de vedere alimentar, va găsi o gamă mult mai diversificată de produse şi ceea ce îşi doreşte el poate să comande comerciantului respectiv care, la rândul său, comandă furnizorului de produse. Vor fi mai mulţi furnizori şi atunci va fi o concurenţă şi între furnizorii de produs, şi comerciantul, repet, va avea de câştigat pentru că o să îşi cumpere ce îşi doreşte" a afirmat acesta.

Potrivit preşedintelui Rompan, Aurel Popescu, se estimează că în România pâinea se comercializează în circa 150.000 de puncte de vânzare, iar după implementarea măsurilor din proiectul de hotărâre de guvern, umărul acestora se va reduce la jumătate.Autor:
Constanța Comănici
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza