DIICOT a pus sechestru pe o parte din averea familiei Boldea

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe o parte din averea lui Mihail Boldea, dar şi pe câteva imobile care aparţin tatălui şi fratelui deputatului.

Adăugat: 24 Martie 2012
Ultima actualizare:24 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au pus sechestru asigurător pe şase imobile, din care două apartamente şi patru terenuri, care îi aparţin deputatului Mihail Boldea, conform unui comunicat de presă al DIICOT.

Totodată, procurorii au mai dispus indisponibilizarea a trei apartamente situate în municipiul Galaţi, aparţinând fratelui deputatului, George Ştefan Boldea, precum şi a altor două imobile, din care un apartament şi un teren cu construcţie, aparţinând tatălui, Gheorghe Boldea, şi a unui alt apartament al  învinuitei Mihaela Barabanciuc.
 
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate vineri, procurorii au descoperit şi ridicat mai multe ceasuri din aur şi alte bunuri mobile de valoare aparţinând deputatului.
 
De asemenea, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 130.000 de euro şi 240.000 de lei, virate de deputat pe 16 martie, cu doar o zi înainte de părăsi România, în conturile bancare deschise pe numele a doi învinuiţi, precum şi asupra sumelor de bani aparţinând deputatului deschise la patru unităţi bancare.
 
Mihail Boldea: Sunt în Congo, vin singur în România săptămâna viitoare
 
Mihail Boldea a anunţat, vineri, că se află în Congo, nu în Kenya, şi că o să vină singur în România.
 
"Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute pentru că vin singur în România săptămâna viitoare. Îmi caut bilete. Nu se poate aşa ceva. Ce fac familiei mele... Tatălui meu, fratelui meu. Este un circ", a spus Mihail Boldea, într-un interviu pentru Gândul.
 
Traian Băsescu: Boldea a fost localizat în Kenya
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că se va implica în procesul de aducere în ţară a deputatului Mihail Boldea şi a precizat că acesta a fost localizat în Kenya.
 
Totodată, şeful statului a spus că se va implica personal în cazul Boldea.
 
"Mă voi implica şi în acest caz de readucere înapoi a lui Boldea, în mod categoric. Ştiu unde este. Facem toate eforturile politice. În Kenya. Acum. Nu ştiu unde va fi diseară, dar acum câteva ore era în Kenya", a afirmat Traian Băsescu.
 
Cum a evoluat cazul Boldea, în nouă zile?

Vineri, 16 martie - Deputatul este audiat de procurorii DIICOT Galaţi, dar nu face declaraţii la ieşirea de la audieri.
 
Sâmbătă, 17 martie - Opt persoane, între care fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc, au fost reţinute de către procurorii DIICOT Galaţi, în dosarul care îl vizează pe deputatul Mihail Boldea care a fost audiat, vineri, în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi. În aceeaşi zi, Boldea părăseşte România prin Vama Giurgiu şi ajunge în Turcia.
 
Duminică, 18 martie - Mihail Boldea se îmbarcă într-un avion pe aeroportul Ataturk din Istanbul şi zboară spre o destinaţie încă necunoscută.
 
Luni, 19 martie - Procurorul general al României solicită ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a lui Mihail Boldea, iar ministrul Justiţiei transmite solicitarea la Parlament.
 
Marţi, 20 martie - Comisia juridică a Camerei avizează favorabil cererea privind ridicarea imunităţii deputatului PDL Mihail Boldea în vederea percheziţiei, reţinerii şi arestării acestuia. În aceeaşi zi, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cererea procurorilor, cu 147 de voturi „pentru", 17 voturi „împotrivă", şi 4 voturi anulate.
 
Miercuri, 21 martie - Mihail Boldea este citat să se prezinte la audieri atât la DIICOT Galaţi, cât şi la DNA Galaţi. Acesta nu se prezintă. DIICOT anunţă că deputatul Mihail Boldea a părăsit România sâmbătă.
 
Joi, 22 martie - Procurorii cer Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie emiterea mandatului de arestare în lipsă pe numele lui Mihail Boldea.
 
Vineri, 23 martie - Deputatul Mihai Boldea a fost dat în urmărire internaţională, iar mandatul de urmărire a fost trimis la Interpol. Preşedintele Traian Băsescu  a afirmat că Boldea a fost localizat în Kenya şi că se va implica în procesul de aducere în ţară. Tot vineri, deputatul Boldea a afirmat, telefonic, că se află în Congo şi că va veni singur în ţară.
 
 Sâmbătă, 24 martie - DIICOT pune sechestru pe o parte din averea familiei deputatului Mihail Boldea.
 
Mihail Boldea, căutat de Interpol
 
Deputatul Mihai Boldea a fost dat în urmărire internaţională, iar mandatul de urmărire a fost trimis la Interpol.
 
El a devenit primul parlamentar român dat în urmărire generală şi internaţională.
 
Totodată, deputatul a apărut pe site-ul Poliţiei Române, la categoria "Persoane urmărite".
 
Pe numele lui Mihail Boldea a fost emis, joi, un mandat de arestare pentru 30 de zile, de către magistraţii Curţii Supreme.
 


Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
24 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza