DIICOT a deschis o anchetă privind presupuşii traficanţi de arme români

DIICOT a deschis o anchetă în ceea ce-i priveşte pe presupuşii traficanţi de arme români prezentaţi într-un reportaj al televiziunii Sky News.

Adăugat: 8 August 2016
Ultima actualizare:8 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a deschis o anchetă în ceea ce-i priveşte pe presupuşii traficanţi de arme români prezentaţi într-un reportaj al televiziunii britanice Sky News.

Procurorul şef al instituţiei, Daniel Horodniceanu, spune însă că din imaginile difuzate nu pare să fie vorba de arme de luptă, ci de unele de vânătoare.

"Am verificat, am luat legătura cu partenerii noştri instituţionali, atât din serviciile de informaţii şi din poliţie. Ne vom face treaba în ceea ce priveşte această chestiune, dar, sincer, nu excludem nici o tentativă de discreditare. Totuşi. nu s-a dovedit nicăieri în vestul Europei, unde au existat atentate, spre deosebire de România, că armamentul a provenit vreodată din estul Europei. Cu un ochi de nespecialist am văzut armamentul prezentat de jurnaliştii britanici şi la o primă vedere nu par arme de război, par arme de vânătoare, sincer", a spus Daniel Horodniceanu.

Şeful DIICOT a mai spus că are în atenţie zona de nord a României din vecinătatea Ucrainei, ţară în care conflictele din ultimii ani au facilitat circulaţia ilegală a armelor.

În acest sens, procurorii de la crimă organizată îşi vor contacta şi partenerii externi pentru a-i ajuta la verificări.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza