Diaconu: Vrem egalitate între un cetăţean şi un stat!

Actorul Mircea Diaconu care candidează independent la aceste alegeri a vorbit cu alegătorii adunaţi în Piaţa Unirii din Iaşi despre motivele pentru care a intrat în această bătălie electorală.

Adăugat: 20 Mai 2014
Ultima actualizare:20 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Diaconu, candidat independent
trimite pe mail

" Am ieşit independent, m-am retras deoparte ca să-mi joc singur această carte! A pornit de la un abuz făcut unui cetăţean, întâmplător sunt eu! Deci tema mea mai departe este exact asta - relaţia între un cetăţean şi un stat, că estre statul nostru, că sunt alte state europene, abuzurile trebuie să înceteze! Până la urmă, vrem egalitate între un cetăţean şi un stat! Asta ar fi tema mea principală", a spus Diaconu, citat de corespondentul RRA.

Din agenda electoră a zilei de 20 mai

►Preşedintele PNL, Crin Antonescu, va participa, luni,  alături de candidaţii PNL la mitinguri electorale în mai multe localităţi din judeţul Caraş-Severin.  

►Echipa de campanie a PDL în frunte cu preşedintele Vasile Blaga, va avea acţiuni electorale în judeţul Teleorman.  

►Daciana Sârbu şi Corina Creţu care candidează pe listele Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, vor participa la un miting electoral în oraşul Ocna Sibiului.

►Premierul Victor Ponta va participa la mitingul electoral al Alianţei care va avea loc la Sala Sporturilor din Braşov.  

►Candidatul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, are programată luni o întâlnire în judeţul Prahova, iar candidatul independent Mircea Diaconu îşi continuă turneul electoral prin ţară şi ajunge în Moldova, la Suceava, Piatra Neamţ şi Bacău.  

►Florin Brabete care deschide lista de candidaţi ai Partidului Verde, participă în Capitală la dezbaterea cu tema "Tinerii votează, tinerii contează!"  

►La această oră, candidatul UDMR Antal Lorant are programată o conferinţă de presă la Cluj Napoca.  

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a îndemnat pe români să meargă la vot duminică, 25 mai, apreciind că este important să-şi exprime opţiunea. 

"Voturile date unor partide care nu vor intra în Parlamentul European în cea mai mare parte se vor îndrepta către PSD, /.../ 40% şi prin redistribuire. De aceea eu şi cu această ocazie invit cât mai mulţi cetăţeni români să vină la vot în 25 mai. Evident, aş fi fericit să ne voteze pe noi, dar cel mai important lucru este să vină să-şi spună părerea, să aibă o opinie", a spus el. 

Aflat la Iaşi, preşedintele PMP, Eugen Tomac, se arăta încrezător că partidul său va obţine un procent bun la aceste alegeri pentru că, spunea el, candidaţii PMP pot reprezenta cu cinste România în forul european. 

"Am venit în această campanie electorală cu cea mai bună listă. Nu o să găsiţi nici soţia mea, nici apropiaţi de-ai mei, nici alţi amici ai partidului nostru, ci sunt oameni care fac politică din convingere şi cred că Mişcarea Populară vine către cetăţenii români pentru alegerile europarlamentare cu cea mai bună listă", susţine Tomac.   

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat la o întâlnire cu alegătorii din Timişoara că Alianţa PSD-UNPR-PC doreşte să trimită la Bruxelles o echipă care să ser lupte pentru locurile de muncă ale românilor, pentru prosperitate şi siguranţă. 

Valeriu Zgonea: 25 mai este ziua în care trimitem o echipă la Bruxelles să se bată pentru dvs., pentru fonduri europene, că am demonstrat că se poate, pentru creştere economică, pentru locuri de muncă, în România, pentru o Românie prosperă. Pentru mândria de a fi român să ne ducem să ne batem pentru români la Bruxelles şi la Strasbourg! Vom merge din casă în casă să le explicăm că doar împreună putem să facem o Românie nouă. 

PNL se prezintă la alegerile europarlamentare mai motivaţi şi mai mobilizaţi ca oricând, afirma la Slatina preşedintele liberal Crin Antonescu

"În aceste alegeri PNL este mai mobilizat şi mai determinat decât la oricare alte alegeri la care el a participat. Acesta este un lucru bun care arată vigoarea acestui partid şi care la 25 mai îşi va spune cuvântul şi în rezultatul pe care îl vom avea", a afimrat liderul liberalilor.  

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara la o întâlnire cu alegătorii din municipiul Oradea că electoratul UDMR este interesat mai mult de temele europene decât de conflictele din politica românească.  elemen Hunor:

"Oamenii m-au întrebat despre agricultură, ce subvenţii vor veni în continuare, m-au întrebat ce posibilităţi vor fi pentru a finanţa infrastructura în oraşele mici, m-au întrebat despre problematica minorităţilor naţionale şi dacă se poate ajunge la un moment dat la o soluţie prin care Comisia Europeană, Parlamentul European, să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor naţionale", a spus liderul UDMR.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza