Diaconu propune un act normativ pe tema patrimoniului cultural european

Mircea Diaconu lucrează la un raport pe tema patrimoniului cultural european, iar în luna septembrie urmează să îi propună legislativului adoptarea unui act normativ la nivel european.

Adăugat: 14 Februarie 2015
Ultima actualizare:14 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Diaconu
trimite pe mail

România este pe ultimul loc la nivel european, când vine vorba de îngrijirea şi exploatarea patrimoniului cultural, susţine eurodeputatul Mircea Diaconu.

Vicepreşedintele Comisiei pentru educaţie şi cultură a Parlamentului European a precizat ieri, la Sighişoara, că lucrează la un raport pe tema patrimoniului cultural european, iar în luna septembrie urmează să îi propună legislativului adoptarea unui act normativ la nivel european.

"Pentru asta am făcut tot felul de studii de comparaţii pe diverse domenii, între ţările europene. Stăm cel mai prost, deci din toate punctele de vedere stăm cel mai prost. Nu pentru că nu am avea patrimoniu, avem, uriaş şi lăsat în paragină, de nedescris, faţă de alţii, alte ţări care trăiesc aproape numai din asta, sunt câteva ţări din Europa care exact din asta trăiesc, din a arăta şi a exploata şi a fi mândri de ce au", a spus Diaconu.

Eurodeputatul Mircea Diaconu s-a întâlnit la Sighişoara cu reprezentanţi ai societăţii civile, consilieri locali şi investitori din zonă, cărora le-a prezentat intenţiile europenilor în privinţa patrimoniului.

El a subliniat că este necesar un proiect regional viabil, pe un circuit cultural turistic care să poată obţine finanţare europeană.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza