Dezbateri în Parlamentul European pe tema evoluţiei economice şi monetare

Comisiile de specialitate din Parlamentul European se reunesc luni şi marţi pentru a lua în discuţie mai multe proiecte de legi dar şi pentru audierea unor importanţi factori de decizie.

Adăugat: 26 Septembrie 2016
Ultima actualizare:26 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Luni, Comisia pentru afaceri economice şi monetare va organiza o întâlnire cu preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Membrii Comisiei vor să afle care este perspectiva BCE asupra evoluţiei economice şi monetare, având în vedere în special rezultatul referendumului Brexit.

De asemenea, este de aşteptat ca dezbaterea să acopere problema randamentelor extrem de scăzute ale obligaţiunilor pe termen lung din zona euro.

Motivele şi implicaţiile pentru politica monetară în situaţia actuală de fragmentare a pieţei financiare.

Tot luni, eurodeputaţii din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne vor discuta cu Gilles de Kerchove, coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului.

Principala temă o constituie atacurile recente comise în statele membre.

Aceeaşi comisie va vota apoi raportul legislativ referitor la scutirea cetăţenilor ucraineni de obligaţia de a deţine viză atunci când călătoresc în UE.

Aceeaşi comisie va vota şi raportul privind cooperarea strategică dintre Ministerul Securităţii Publice din China şi Europol.

Un vot important este aşteptat şi în Comisia pentru afaceri juridice.

Este vorba despre un raport privind aderarea Republicii Peru, Kazahstanului, dar şi a Coreei de Nord la Convenţia de la Haga din 1980, care reglementează aspectele civile ale răpirii internaţionale de copii.

Membrii aceleiaşi comisii vor vota şi raportul non-legislativ privind răspunderea, compensarea şi securitatea financiară pentru operaţiunile petroliere şi gaziere offshore.

O audiere importantă va avea loc în comisia de anchetă pentru măsurarea emisiilor de gaze în sectorul autonobilelor.

Invitat este reprezentantul Agenţiei americane de protecţie a mediului care a refuzat să certifice anumite modele Diesel Volkswagen după detectarea emisiilor de noxe peste propriile standarde.

Marţi, Comisia de anchetă pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor va organiza o audiere cu jurnaliştii de investigaţie care au dezvăluit scandalul Panama Papers.

Europarlamentarii aşteaptă detalii din ancheta jurnaliştilor şi chiar unele recomandări pe care aceştia pot să le facă.Autor:
Victor Gheorghe
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza