Dezbateri finale pe Legea privind carantina şi izolarea

Dezbaterile din Comisia juridică se apropie de final, au mai rămas de discutat trei sau patru articole din lege, inclusiv cel referitor la detaşarea personalului medical pe bază de voluntariat.

Adăugat: 15 Iulie 2020
Ultima actualizare:15 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia juridică a Senatului a reluat dezbaterile pe tema legii privind carantina şi izolarea, iar astăzi s-a avansat, lucrându-se punctual pe articolele rămase ne discutate.

Dezbaterile din Comisia juridică se apropie de final, au mai rămas de discutat trei sau patru articole din lege, inclusiv cel referitor la detaşarea personalului medical pe bază de voluntariat.

Discuţiile de astăzi au fost mai concentrate, întrucât senatorii şi-au propus să finalizeze acest proiect şi să dea şi vot final în plen.

Este o pauză acum la Comisia juridică, pentru că are loc o şedinţă a conducerii Senatului care, cel mai probabil, va convoca plenul pentru astăzi la ora 18:00.

De asemenea, este de aşteptat să se stabilească o sesiune extraordinară a camerei superioare a Parlamentului pentru următoarele două săptămâni.

Aşadar, sunt şanse destul de mari ca această lege, intens dezbătută în comisia de specialitate din Senat, să teacă chiar în această seară de votul final.

Senatorii au revenit cu discuţiile, fără a face însă modificări asupra articolului potrivit căruia persoanele asimptomatice vor fi evaluate în spital pentru cel mult 48 de ore, după care vor merge în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

S-a discutat, de asemenea, despre faptul că persoanele care vin din zone roşii vor intra în carantină, dar vor avea posibilitatea de a contesta decizia în instanţă.

În ceea ce priveşte măsurile legale de ocrotire temporară a minorilor parlamentarii au căzut de acord că părinţii decid în grija cui rămân, în cazul în care ei se îmbolnăvesc şi se află în izolare sau carantină.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza