Dezbateri aprinse pe proiectul de lege privind certificatul verde

Parlamentarii din Camera Deputaţilor au dezbătut şi ieri proiectul de lege privind folosirea certificatului verde la locul de muncă. Încă sunt opinii divergente în privinţa acestui act normativ.

Adăugat: 17 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Camera Deputaţilor, amendamentele depuse asupra proiectului de lege, care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, se întind pe aproape 40 de pagini.

Preşedintele Comisiei de sănătate, liberalul Nelu Tătaru, admite că întârzierea aplicării documentului are impact negativ asupra ratei de vaccinare, dar spune că este importantă şi forma finală a proiectului de lege, faţă de PSD care a cerut includerea unei perioada de graţie de două luni pentru salariaţii nevaccinaţi, cu testarea gratuită a personalului în acest interval.

PNL cere ca termenul să fie limitat la 30 de zile.

Nelu Tătaru a declarat că nu poate fi acceptată nici propunerea AUR privind testele de anticorpi.

Nelu Tătaru: Au fost mai multe păreri. În acest moment, nu se agreează acest test de anticorpi, neexistând acea dovadă ştiinţifică. Ar trebui ca România să încerce să respecte nişte reguli de precauţie, să se vaccineze şi, în general, să ne respectăm între noi.

PNL a mai propus ca salariaţii care refuză vaccinarea şi se îmbolnăvesc de COVID-19 să achite din banii proprii o eventuală spitalizare.

Amendamentul nu este susţinut de PSD, afirmă social-democratul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Este exclusă şi din punct de vedere medical, pentru că ar accentua şi mai mult problemele legate de prezentarea în spital tardivă a celor care sunt infectaţi. Noi vrem să îi încurajăm să se prezinte cât mai repede.

USR cere accelerarea dezbaterilor asupra proiectului de lege şi extinderea prevederilor pentru parlamentari şi persoanele care ocupă funcţii publice.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza