Dezbaterea moţiunii de cenzură, după 26 mai

Moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta se va discuta după alegerile europarlamentare, susține președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Adăugat: 18 Mai 2014
Ultima actualizare:18 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dezbaterea moţiunii de cenzură depuse de PNL în plenul Parlamentului ar putea avea loc după 26 mai, în situaţia în care luni Birourile Permanente vor avea întrunit cvorumul necesar pentru a decide data la care moţiunea se va citi în faţa parlamentarilor, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit acestuia, în cazul în care Birourile Permanente vor întruni cvorumul necesar la şedinţa de luni, atunci citirea moţiunii ar putea fi programată în termenul de cinci zile, pentru vineri, la ora 10,00. Apoi, după trei zile se va stabili, împreună cu prim-ministrul, data la care va avea loc dezbaterea moţiunii în Parlament, Valeriu Zgonea precizând că participarea premierului la această şedinţă este obligatorie.

"Am discutat cu colegii mei din Biroul Permanent - unii sunt cu probleme de sănătate, pe ceilalţi i-am rugat să vină neapărat, (...) astfel încât să putem programa citirea moţiunii vineri, de la ora 10,00. (...) După care, după trei zile, adică începând cu ziua de luni, 26 mai, putem să stabilim împreună cu prim-ministrul ziua în care să fie dezbaterea. Mesajul meu este foarte simplu: dacă colegii din Opoziţie sunt corecţi şi vin luni la serviciu, atunci putem să spunem că după 26 mai vom avea această moţiune dezbătută în Parlamentul României. Obligaţia este a celor din Opoziţie să vină la şedinţă şi să facem cvorum", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

În opinia sa, vinovaţi de faptul că încă nu s-a stabilit data citirii moţiunii de cenzură sunt parlamentarii din Opoziţie, care nu au participat la şedinţa Biroului Permanent şi nu s-a putut îndeplini condiţia de cvorum.

Liberalii au depus marţi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului la Parlament.

PNL consideră că măsurile de relaxare fiscală întârzie prea mult, deşi premierul Victor Ponta a dat asigurări că ele vor fi punct principal de discuţie cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, la începutul lunii viitoare.

PNL mai acuză Guvernul şi că este influenţat de liderii politici din teritoriu.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
18 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza