Dezbatere publică privind distribuirea fructelor, a laptelui şi a produselor lactate în şcoli

Ministerul Agriculturii lansează astăzi în dezbatere publică un proiect de lege privind distribuirea fructelor, a laptelui şi a produselor lactate în şcoli.

Adăugat: 18 August 2016
Ultima actualizare:18 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Achim Irimescu, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Ministrul Achim Irimescu precizează într-un comunicat de presă că se doreşte un nou program pliat pe nevoile copiilor,care să fie aplicat începând cu anul şcolar 2017-2018.

În cele 45 de zile de dezbatere publică, Ministerul Agriculturii aşteaptă propuneri din partea asociaţiilor profesionale din agricultură şi administraţie publică, dar şi de la părinţi, profesori sau elevi.

Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, fiind prevăzuţi anual aproape 7 milioane de euro pentru fructe şi legume şi peste 10 milioane pentru produsele lactate.

Programul pentru şcoli” are în vedere unificarea şi uniformizarea prevederilor actualelor programe de distribuire a fructelor, respectiv a laptelui şi produselor lactate în unităţile de învăţământ. De-a lungul timpului au fost diverse abordări cu privire la aceste două programe şi, prin dezbaterea publică lansată de MADR, ne dorim să rezulte un nou program pliat pe nevoile copiilor din România”, a afirmat ministrul Achim Irimescu, potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii.

Documentul cuprinde o prezentare a implementării celor două programe –Fructe în şcoli şi Laptele şi cornul – din punct de vedere al plusurilor şi minusurilor, alături de propuneri pentru structura noului program, cu aplicare din anul şcolar 2017-2018.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale invită toţi cetățenii interesați de derularea acestui program sa transmită opinii, propuneri ori sugestii în termen de 45 zile.

Mai multe detalii despre ”Programul pentru școli” sunt disponibile aici: http://www.madr.ro/docs/minister/programul-pentru-scoli-consultativ.pdf

Comunicatul integralAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
18 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza