Dezbatere Euranet Plus la Bruxelles

La discuţii vor lua parte şi elevii de la posturile de radio campus afiliate Euranet plus din Croaţia şi România.

Adăugat: 30 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reţeaua Euranet Plus va găzdui mâine la Bruxelles o dezbatere de radio din seria "Colţul cetăţenilor" pe tema viitorului climatic al planetei în contextul conferinţei despre schimbări climatice care se desfăşoară de astăzi la Paris.

Dezbaterea Euranet Plus va fi transmisă în direct din Parlanmentul European, iar între vorbitori se vor afla membrii ai parlamentului şi experţi în probleme climatice.

La discuţii vor lua parte şi elevii de la posturile de radio campus afiliate euranet plus din Croaţia şi România.

Temele de dezbatere vor fi simil;are cu agenda conferinţei de la Paris, reducerea cu cel puţin 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră, comparativ cu nivelurile din 1990, atingerea obiectivului de eficienţă energetică de 40% şi de energie regenerabilă de 30% până în 2030.

Negociatori din 195 de state reuniţi de astăzi până la 11 decembrie la Paris, vor încerca să ajungă la un acord asupra mijloacelor de a limita încălzirea planetei care teoretic ar trebui să aibă caracter juridic obligatoriu şi să se aplice tuturor părţilor începân din 2020.

Acest acord la nivel mondial va avea un impact uriaş la nivel individual întrucât schimbările climatice afectează literalmente viaţa de zi cu zi.

Încăzirea globală a adus secetă, inundaţii, uragane, a topit gheţarii, a dus la dispariţia zonelor agricole şi apariţia deşerturilor.

Cea mai joasă ţară de pe planetă Maldive ar putea să dispară complet dacă nivelul Mării continuă să crească.

Cât de fezabile mai sunt în aceste condiţii obiectivele climatice stabilite în prezent. Cum pot fi convinse toate statele să respecte un viitor acord global asupra schimbărilor climatice. Ce pot face structurile europene naţionale şi ONG-urile în acest domeniu? Acestea sunt unele dintre întrebările la care vor încerca să răspundă invitaţii de astăzi.

Dezbaterile sub titlul "Colţul cetăţenilor" sunt organizate lunar de reţeaua euranet plus cu scopul de a fi în permanenţă la curent cu preocupările cetăţenilor europeni.

Euranet Plus este cea mai puternică reţea de radio din Europa la care participă 13 societăţi şi posturi de radio publice şi private din Uniune între care şi Radio România şi în cadrul căreia se realizează emisiuni cu tematică europeană.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
30 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza