Despăgubiri pentru terenurile agricole afectate de secetă sau îngheţ, până la sfârşitul anului

Ministrul Agriculturii anunţă că fermierii vor primi despăgubiri de la guvern pentru terenurile agricole afectate de secetă sau îngheţ până la sfârşitul anului.

Adăugat: 30 Septembrie 2016
Ultima actualizare:30 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
trimite pe mail

Fermierii vor primi despăgubiri de la guvern pentru terenurile agricole afectate de secetă sau îngheţ.

Banii vor fi acordaţi până la sfârşitul anului, spune ministrul agriculturii, Achim Irimescu. 

"Acordăm un de minimis pentru reducerea preţului la energia electrică, 30 de milioane şi către sfârşitul anului vom mai acorda despăgubire. Sunt peste 1 milion de hectare afectate cu secetă şi îngheţ. E greu să vă spun ca sumă în acest moment, trebuie să vedem cât este procentul de afectare a culturilor şi de-abia după aceea să vedem dacă mergem la un procent sau altul de despăgubire. Agricultorii trebuie să sesizeze în prefectură, se merge cu o comisie la faţa locului, se constată cadrul de afectare, se transmit datele la minister prin intermediul direcţiilor agricole judeţene", a spus Achim Irimescu. 

Peste 1 milion de hectare de terenuri agricole au fost afectate anul acesta de secetă sau îngheţ.

Măsuri pentru prevenirea răspândirea pestei porcine africane

Tot astăzi, ministrul agriculturii a anunţat că au fost luate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul României.

Aceasta este o maladie extrem de periculoasă pentru care nu există vaccin, iar dacă s-ar extinde toţi porcii din zonele afectate ar trebui sacrificaţi. 

"Măsurile trebuie să vizeze căile de intrare în ţară care sunt două: produsele introduse de consumatori, pentru că produsele din carne sunt mai ieftine în Ucraina, Moldova şi porcii mistreţi care trec peste frontieră. Pentru porcii mistreţi se fac extrageri împreună cu veterinarii, împreună cu vânătorii se vânează porcii mistreţi şi se iau probe, se verifică şi chiar vom dispune interzicerea importului produselor de origine animală de către consumatori", a spus Achim Irimescu, într-o declaraţie consemnată de corespondenta RRA, Alina Bujancă.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza