Desfiinţarea şcolilor profesionale, "o greşeală"

Ministrul Daniel Funeriu susţine că, prin desfiinţarea şcolilor profesionale, elevii au fost trimişi la universităţi mediocre.

Adăugat: 2 Decembrie 2011
Ultima actualizare:2 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Desfiinţarea şcolilor profesionale a fost o greşeală, a declarat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

El s-a aflat la Arad, unde a asistat la o demonstraţie a unui nou sistem informatic de management al performanţelor şcolare.

Ministerul Educaţiei se ocupă în prezent de punerea la punct a unui sistem de învăţământ profesional, performant şi cuprinzător, a declarat ministrul de resort, Daniel Funeriu.

El a afirmat că, desfiinţarea şcolilor profesionale a făcut un rău imens ţarii pentru că mii de copii au fost trimişi la universităţi mediocre doar ca acestea să facă rost de bani.

Ministrul a asigurat că acest lucru nu se va mai întâmpla.

De anul viitor, cheltuielile cu utilităţile şcolilor vor fi mereu onorate, a dat asigurări ministrul Funeriu pentru că sistemul prin care banii ajung în şcoli a fost securizat.

El a precizat, referindu-se la nemulţumirile studenţilor privind subfinanţarea Educaţiei,  că bugetul alocat  va permite mărirea numărului de burse şi finanţarea doctoratelor.

"Acestea sunt posibilităţile României de astăzi. Bugetul de care dispunem va duce la unele măriri în ceea ce priveşte prestaţiile sociale, inclusiv al numărului de burse, măriri în ceea ce priveşte de exemplu manualele şcolare, iar în cercetare, în mod evident, creşterea pe care o avem va duce, de exemplu, la finanţarea mai bună a doctoratelor", a spus Funeriu.

În ultimele zile, studenţii, alături de sindicaliştii din Educaţie au protestat, nemulţumiţi de faptul că învăţământului nu i-au fost alocate şase procente din PIB, dar şi faţă de neadoptarea statutului studenţilor.

Ministrul Daniel Funeriu a fost invitat, joi,  să participe, la Liceul "Aurel Vlaicu" din Arad, la prezentarea unui sistem informatic de management al performanţelor şcolare. În cadrul acestuia, sute de tablete PC sunt distribuite profesorilor în locul cataloagelor.

Inspectorul şcolar general, Mirela Aldescu, a declarat că acest sistem a redus considerabil absenteismul şcolar în cele cinci unităţi în care a fost implementat şi asta pentru că elevii sunt conştienţi de monitorizare şi de faptul că părinţii au acces la informaţiile şcolare prin reţeaua de Internet.

Ministrul Daniel Funeriu a declarat la final că, sistemul de la Arad este unul foarte bun şi că primăriile din ţară au libertatea să aplice un astfel de program în şcoli cu fonduri locale.Autor:
Adriana Leu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza