Descentralizarea lui Dragnea, "un eşec"

Democrat liberalii susţin că proiectul vicepremierului Liviu Dragnea privind descentralizarea, este "un eşec de proporţii şi un cadou pentru şefii de Consilii Judeţene".

Adăugat: 13 Octombrie 2013
Ultima actualizare:13 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea critică măsurile anunţate de vicepremierul Liviu Dragnea cu privire la descentralizare, menţionând că acestea reprezintă "un eşec" şi "un cadou de Crăciun făcut preşedinţilor consiliilor judeţene".

"Legat de enunţul făcut de domnul Dragnea privind descentralizarea şi primele măsuri pe care le-a anunţat ca aşa-zis parte a descentralizării, dacă nu, după opinia dânsului, chiar descentralizare. A fost una dintre cele mai aşteptate legi, cel mai aşteptat demers, chiar regretăm că noi când am fost la putere nu am putut să-l implementăm decât doar printr-o lege şi nu au putut să urmeze succesiv celelalte etape. De un an şi şase luni să ieşi cu o asemenea schiţă este de neacceptat", a spus democrat-liberalul, duminică, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, descentralizarea propusă de Dragnea "a ieşit un eşec".

"Putea (vicepremierul Dragnea - n.r.) să facă foarte bine o hotărâre de guvern, putea să-l intituleze oricum, inclusiv, cadou de Crăciun preşedinţilor de consilii judeţene, pentru că nu s-a respectat niciun fel de propunere din teritoriu", a mai Dorin Florea.

Dorin Florea a arătat că, prin măsurile propuse, "au fost ignorate toate formele asociative", că nu s-a ţinut cont de părerile primarilor şi că un rezultat va fi înlocuirea funcţionarilor publici, în timp ce "oraşele vor deveni incapabile să dezvolte proiecte regionale".

"Au fost ignorate toate formele asociative, vocile primarilor nu se regăsesc, a ieşit o schiţă care va aduce foarte mult rău şi va crea blocaje în România. Prin aceste cadouri făcute preşedinţilor consiliilor judeţene se încerarcă mascarea eşecului regionalizării. Putea să facă hotărâre de guvern, cadou de Crăciun, dar nu să-şi bată joc", a mai spus Dorin Florea despre proiectul lui Dragnea.

Dorin Florea mai crede că prin măsurile pe care actualul Guvern doreşte să le ia se va înregistra "un blocaj" în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene şi se va ajunge la "aservirea totală" a autorităţilor locale. Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza