Deputatul Sebastian Ghiță, urmărit penal

Deputatul PSD, Sebastian Ghiță, este urmărit penal și a fost pus sub control judiciar, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Adăugat: 17 Februarie 2015
Ultima actualizare:17 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiță. Sursa: captură România TV
trimite pe mail

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că procurorii au dispus marţi punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de deputatul Sebastian Ghiţă, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Sebastian Ghiţă trebuie să se prezinte la DNA Ploieşti, ori de câte ori este chemat, să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

"Inculpatului Sebastian Ghiţă i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", precizează DNA.

Audieri-maraton la DNA Ploiești

Ghiță a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploiești, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

El este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional care ar fi acţionat pentru a obţine fraudulos un contract de extindere a reţelei de canalizare a oraşului Comarnic.

Ghiță a declarat,  la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că a fost pus sub control judiciar de procurori, împotriva sa fiind începută urmărirea penală sub acuzaţia că ar fi sprijinit grupul infracţional din care face parte şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

În același dosar au fost puși sub urmărire penală, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma și fiul său, deputatul Vlad Cosma  și s-a dispus măsura controlului judiciar.

Aceştia sunt cercetaţi în legătură cu  SC Hidroprahova SA, firma care deruleaza contractul de extindere a canalizării oraşului Comarnic care are ca unic acţionar Consiliul Judeţean Prahova.

Contracte de canalizare în localități din Prahova

Potrivit corespondentului RRA,  firma Hidroprahova derulează cel mai mare contract de canalizare în zeci de localităţi din judeţul Prahova.

Lucrările de extindere a reţelei de canalizare din Comarnic au demarat la început anului 2012 şi ar fi trebuit să se finalizeze exact în urmă cu un an, februarie 2014.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetari într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind savârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene în cadrul unui contract de extindere reţea canalizare în localitatea prahoveană Comarnic.

În aceasta dimineaţă, procurorii au efectuat 14 percheziţii dintre care cinci în municipiul Ploieşti, iar restul în municipiul Bucureşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane.


 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
17 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza