Deputatul PSD, Bogdan Diaconu, plângere penală împotriva liderului Jobbik, Vona Gabor

Deputatul PSD, Bogdan Diaconu a depus, luni, o plângere penală împotriva liderului partidului de extremă dreaptă, Jobbik, din Ungaria, Vona Gabor.

Adăugat: 12 August 2013
Ultima actualizare:12 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În comunicatul de presă, deputatul PSD consideră că "prezenţa lui Vona Gabor pe teritoriul României trebuie interzisă pentru acte deosebit de grave îndreptate împotriva statului român.Din acest motiv, depun astăzi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva cetăţeanului maghiar Vona Gabor pentru săvârşirea de activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională şi ordinea publică".

Bogdan Diaconu explică, în documentul remis  presei, că "dacă nu are calitate oficială şi diplomatică, mă îndrept împotriva lui Vona Gabor în calitatea lui de cetăţean străin inamic al statului român şi voi folosi procedura legală utilizată pentru expulzarea din România a persoanelor suspecte de terorism".

Comunicatul integral

Deputatul social-democrat arată că "în plângerea penală invoc art.83 din OUG 194/2002 şi luarea măsurii administrative de autoritate prin care numitul Vona Gabor să fie declarat indezirabil ca cetăţean străin care a desfăşurat activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică. Faptele şi declaraţiile numitului Vona Gabor reprezintă obiectul material al art. 83 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România".

"În lipsa autosesizării autorităţilor în drept, plângerea penală depusă de mine intenționează să aibă ca efect constatarea acţiunilor şi declaraţiilor numitului Vona Gabor ca fiind în măsură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică, mai ales în ceea ce priveşte incitarea la un conflict între Ungaria şi România pe tema minorităţii maghiare din Transilvania", se mai scrie în comunicat.

Deputatul PSD, Bogdan Diaconu solicită Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, demararea procedurilor pentru aplicarea măsurii administrative de autoritate împotriva lui Vona Gabor, liderul partidului de extremă dreaptă Jobbik din Ungaria.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza