Deputatul Octavian Popa propune impozitarea celor care redirecţionează profitul în off-shore-uri

Vicepreşedintele Comisiei de control al SRI, deputatul PNL, Octavian Popa, propune modificarea Codului Fiscal astfel încât cei care îşi redirecţionează profitul în companii de tip off-shore să fie impozitaţi cu 16%.

Adăugat: 7 Aprilie 2016
Ultima actualizare:7 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Octavian Popa a declarat azi, într-o conferinţă de presă,  că autorităţile trebuie să ia măsuri pentru a-i descuraja pe oamenii de afaceri care fac astfel de operaţiuni financiare.

"Panama nu este singurul paradis fiscal. A fost înainte Cipru. Sunt şi multe altele. Dacă s-ar obţine date din toate aceste paradisuri fiscale, am descoperi că în România, în general, au fost evitate de la plata impozitului sume impresionante, pe care eu nu le pot estima astăzi", a spus Octavian Popa.

El a precizat că pe 17 martie a depus la Parlament o iniţiativă legislativă care vizează modificarea Codului fiscal, astfel încât firmele care fac operaţiuni economice cu offshore-uri să plătească impozit de 16% pe profit.

"Este vorba de cei care fac operaţiuni financiare cu aceste offshore-uri în care tot ei pot să fie acţionari diminuând în felul ăsta profitul la firma din România şi atunci, atâta timp cât oamenii ştiu dinainte, aceste operaţiuni nu mai sunt deductibile fiscal şi vor trebui să plătească 16% impozit pe profit", a explicat el.

Octavian Popa a menţionat şi opţiune pe care le-ar avea cei interesaţi.

"Pe suma respectivă în România au două opţiunii: fie să nu mai lucreze cu  offshore, fie continuă acest lucru dar să plătească şi ceva în ţară”, a mai arătat vicepreşedintele Comisiei de control al SRI.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza