Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru fals și înșelăciune

Deputatul UNPR Mihail Boldea este cercetat pentru inşelăciune într-un dosar privind o serie de infracţiuni în domeniul imobiliar. Prejudiciul provocat este de peste un milion de euro.

Adăugat: 16 Martie 2012
Ultima actualizare:16 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul Mihail Boldea, alături de un avocat şi de un fost jurist al Curţii de arbitraj Galaţi - sunt audiaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - ei fiind acuzaţi de fals şi înşelăciune.

Potrivit unui comunicat primit de la DIICOT , cei trei fac parte dintr-un grup infracţional de 22 de persoane, destructurat de procurori.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care 1 deputat în Parlamentul României, 1 avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de  înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit acuzaţiilor, membrii grupării falsificau acte, inclusiv decizii judecătoreşti, cu ajutorul cărora vindeau proprietăţi care urmau să fie confiscate de justiţie în cauze penale, unor cumpărători de bună credinţă , obţinând beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul, peste un milion de euro

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de un milion de euro, prin raportare la un număr de 9 imobile.

În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

Deputatul Mihail Boldea exclus din UNPR

Deputatul Mihail Boldea nu mai activează în grupul progresist din Camera Deputaţilor, se arată într-un comunicat remis presei, vineri, de UNPR.

În document se precizează că "în cele 45 de zile cât a făcut parte din acest grup, cu începere din 3 octombrie 2011, Mihail Boldea nu a avut nicio luare de cuvânt, nicio declaraţie politică, nu a  semnat nicio iniţiativă legislativă şi nu a formulat nicio întrebare sau interpelare".

În prezent, Mihail Boldea este "parlamentar neafiliat", se mai susţine în comunicat.
 Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
16 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza