Deputatul Florin Popescu, condamnat la 2 ani cu executare

Deputatul Florin Popescu a fost condamnat azi de ÎCCJ la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012.

Adăugat: 4 Decembrie 2015
Ultima actualizare:4 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhiva Florin Popescu
trimite pe mail

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În iunie 2014, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a deputatului Florin Popescu.

El este acuzat ca şi-a folosit influenţa funcţiei de conducere într-un partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Procurorii susţin că acesta a cerut zeci de tone de pui grill de la persoana denuţătoare pe care le-a distribuit ulterior în scop electoral la alegerile locale din 2012, când a candidat pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În cazul lui Florin Popescu, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului, însă cererea a fost respinsă.

El le-a cerut atunci colegilor săi să nu îl considere un pericol public, argumentând că nu s-a opus bunului mers al Justiţiei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza