Deputatul Adrian Gurzău, condamnat la 2 ani şi 8 luni cu suspendare

Deputatul Adrian Gurzău a fost condamnat astăzi la 2 ani şi 8 luni cu suspendare, în cazul Carpatica.

Adăugat: 28 Martie 2017
Ultima actualizare:28 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Gurzău, deputat
trimite pe mail

Deputatul Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în cazul Carpatica, a fost condamnat astăzi la doi ani şi 8 luni cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA.

Reporterul RRA, Diana Surdu mai transmite că instanta a menţinut şi controlul judiciar în cazul lui Adrian Gurzău şi a decis, de asemenea, confiscarea a peste 80 de mii de lei de la inculpat.

Parlamentarul este acuzat de procurori că s-ar fi angajat să-şi exercite influenţa la nivelul membrilor ASF în schimbul parafării unui contract de 270.000 de euro plus TVA.

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie - noiembrie 2015, Adrian Gurzău, deputat şi administrator al unei firme şi Angela Toncescu, la momentul respectiv membru, apoi preşedinte al Carpatica Asig, s-ar fi înţeles asupra întocmirii fictive a unui contract de prestări servicii între firma parlamentarului şi societatea de asigurări.

În dosar, procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a altor trei persoane: Angela Toncescu, Dan Hosu şi Ion Sorin Tatu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza