Deputaţii resping cererea preşedintelui privind cazurile Dobre şi Borbely

Comisia juridică a Camerei a respins, luni, cererea preşedintelui Traian Băsescu privind discutarea cazurilor Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre în acelaşi timp cu decizia privind cazul Alin Trăşculescu.

Adăugat: 12 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Deputaţii au respins, luni, cu opt voturi împotrivă, un vot "pentru" şi o abţinere, solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a se discuta în Parlament cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely, în acelaşi timp cu cazul Alin Trăşculescu.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, printr-o scrisoare,Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely atunci când se va discuta cazul Alin Trăşculescu.

Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor PDL Mircea Toader , luni, după şedinţa Biroului Permanent.

El a spus că preşedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei în care a solicitat să se analizeze oportunitatea discutării cazurilor Dobre şi Borbely odată cu sesizarea Ministerului Justiţiei  în cazul Trăşculescu.

"Având în vedere faptul că în momentul de faţă la Camera Deputaţilor este posibil să luaţi în discuţie solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare a domnului deputat Alin Trăşculescu vă rog să găsiţi, cu respectarea legislaţiei şi a procedurilor parlamentare, căile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cele două solicitări ale Parchetului general de pe lângă ICCJ privind încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de domnii deputaţi (foşti miniştri) Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, pentru a permite autorităţii judecătoreşti să-şi desfăşoare activitatea în absenţa oricăror influenţe sau obstrucţii", se menţionează în scrisoarea lui Băsescu, citată de Mediafax.

Toader a spus că solicitarea preşedintelui Traian Băsescu a fost trimisă Comisiei Juridice, pentru un punct de vedere.

AUDIO Mircea Toader despre solicitarea preşedintelui. Declaraţii acordate presei la Parlament

Premierul Victor Ponta susţine că preşedintele nu poate cere rediscutarea cazurilor Borbely şi Dobre, singura instituţie în măsură să facă această solicitare  fiind DNA.

"Trebuie să existe o solicitare în acest sens. Nu preşedintele trebuie să ceară acest lucru, trebuie să ceară DNA acest lucru şi, din câte ştiu, Traian Băsescu nu este preşedintele DNA", a spus Ponta.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat cunoştinţă, luni,  de informarea ministrului Justiţiei referitoare la percheziţionarea şi reţinerea deputatului Alin Silviu Trăşculescu.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte luni, la ora 16,00, în şedinţă, pentru a lua act de informarea ministrului Justiţiei cu privire la reţinerea şi percheziţia deputatului PDL Alin Trăşculescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Tot luni, deputaţii din comisia juridică vor formula un punct de vedere asupra acestei informări pe care îl vor înainta plenului Camerei, programat pentru această după amiază.

Potrivit articolului 72 din Constituţie, în caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei, iar ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei.

În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Parlamentarul a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Alin Trăşculescu a fost eliberat luni dimineaţă şi va fi cercetat în libertate.

Complicele său însă a fost reţinut pentru 29 de zile, transmite redactorul RRA, Mădălina Verman.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza