Deputaţii dezbat, săptămânal, propunerile de modificare a codurilor penale

Comisia Juridică a Camera Deputaţilor va lua în dezbatere săptămânal începând din 15 martie propunerile de modificare a codurilor penale, dintre care peste 60 sunt decizii ale Curţii Constituţionale.

Adăugat: 1 Martie 2016
Ultima actualizare:1 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Calendarul va fi stabilit împreună cu Înalta Curte de Casaţie şi Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Comisiei Juridice, deputatul conservator Bogdan Ciucă, a menţionat că prioritare sunt proiectele pentru care s-au solicitat clarificări din partea Curţii Constituţionale.

"Vă reamintesc ca avem peste 30 de decizii ale Curţii Constituţionale privind cele două coduri, vreo 34 de iniţiative legislative care au în vedere cele două coduri, avem şi ordonanţe, avem şi proiecte de la guvern, avem şi proiecte de la parlamentari, deci s-au adunat destul de multe şi suntem foarte des sesizaţi de către profesionişti, care simt nevoia clarificărilor rezultate ca urmare a deciziilor de Curte, a aplicării unor directive ş.a.m.d.", a arătat Bogdan Ciucă.

Subiectul a revenit în atenţie după ce raportul MCV sublinia că reforma codurilor juridice trebuie încheiată rapid printr-un acord în parlament care să respecte opiniile instituţiilor judiciare, a transmis redactorul RRA Angela MateiAutor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza