Deputaţii dezbat la toamnă modificările noului Cod Penal

Deputaţii din Comisia juridică au amânat pentru sesiunea din toamnă dezbaterea şi adoptarea modificărilor la noul Cod Penal.

Adăugat: 16 Iunie 2015
Ultima actualizare:16 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat că unele dintre schimbările propuse   trebuie corelate cu noua legislaţie în domeniu.  

"Este o problemă delicată, care trebuie tratată cu toată seriozitatea şi sigur ne vom duce undeva în toamnă cu toate aceste iniţiative şi sunt multe care trebuiesc respinse din start, pentru că unele sunt vechi aici de vreo zece ani, unele au devenit caduce pentru că sunt modificări propuse de fapt la vechiul Cod Penal şi, mai mult ca sigur, vom discuta pe pachetul de propuneri legislative trimise de către Guvernul României prin Ministerul Justiţiei şi, mai ales, cu privire la corelările articolelor din noul Cod Penal, pentru că aşa, cum se ştie, foarte multe au fost declarate neconstituţionale", a spus Nica. 

Ciprian Nica a mai precizat că pentru modificarea noului Cod Penal este nevoie de consens politic, dar şi instituţional.

El a spus că deputaţii jurişti vor iniţia o serie de dezbateri publice cu societatea civilă şi cu specialişti în drept.

Principalele modificări la noul Cod Penal vizează, între altele, dezincriminarea conflictului de interese sau arestarea preventivă doar pe baza unor probe temeinice şi nu a unei suspiciuni rezonabile, aşa cum prevede legea acum.

Liberalii au anunţat că se opun modificărilor, iar preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a avertizat că formaţiunea sa va ieşi la guvernare dacă PSD modifică pe ascuns Codul Penal.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza