Deputaţii declanşează demiterea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor vor declanşa procedurile de demitere a conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară nemulţumite de situaţia creată în urma stabilirii tarifelor maximale pentru poliţele RCA.

Adăugat: 24 Octombrie 2016
Ultima actualizare:24 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Audiat de parlamentari, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a respins toate acuzaţiile aduse.  

Preşedintele Comisiei de politică economică Mihai Tudose a spus că toată lumea este nemulţumită în domeniul asigurărilor, toţi actorii din piaţă.

"În paralel cu demersul pentru o nouă conducere va trebui, ca parlament, să ne angajăm şi la amendarea Ordonanţei care este pe traseu, privind RCA, sau cu un text nou de lege care să răspundă cât mai mult în piaţă, a spus el.

Deputatul PNL, Andreea Paul susţine demiterea preşedintelui ASF

Ea a spus că parlamentari din toate partidele politice, la Comisia reunită de buget finanţe şi la transport i-au cerut explicit demisia.

"Acest lucru nu s-a întâmplat şi ne-a şi anunţat că nu-şi va da demisia de onoare. Şi-a ţinut cuvântul, într-adevăr nu şi-a dat demisia, şi atunci vă propun să declanşăm procedura parlamentară de demitere a preşedintelui ASF", a spus ea.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a explicat în cadrul audierilor că nu îşi asumă învinuirile aduse de parlamentari.

"Mi-am închipuit că, probabil, vin la o execuţie publică, dar până la urmă eu nu am făcut nimic ce nu trebuia făcut. Aveţi atât raportul nostru de activitate, aveţi atât raportul evoluţiei de piaţă, pe astea trebuie să ne judecaţi şi faţă de astea trebuie să vă pronunţaţi" a spus el.

Audierea conducerii ASF de către deputaţi a avut loc la solicitarea parlamentarilor PSD care consideră că tarifele maximale pentru poliţele RCA stabilite de ASF, aruncă povara asupra persoanelor fizice deţinătoare de vehicule mici, a relatat reporterul RRA Petruţa Dinu.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza