Deputaţii au votat creşterea veniturilor veteranilor şi văduvelor de război

Deputaţii puterii şi cei ai opoziţiei au votat amendamentele propuse de comisia parlamentară de specialitate prin care cresc veniturile veteranilor şi văduvelor de război.

Adăugat: 11 Aprilie 2017
Ultima actualizare:11 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat mai multe documente legislative care vizează, între altele, majorarea veniturilor acordate veteranilor de război şi modificări în organizarea Curţii Constituţionale.  

Deputaţii puterii şi cei ai opoziţiei au votat amendamentele propuse de comisia parlamentară de specialitate prin care cresc veniturile veteranilor şi văduvelor de război. 

"Am votat exceptarea pensiilor veteranilor şi a indemnizaţiilor acestora de la calculul pensiei sociale minime. Trebuie să facem o excepţie tocmai în sensul respectului pe care trebuie să-l arătăm celor care, fără voia lor, au fost duşi în război, au supravieţuit sau au avut curajul să supravieţuiască nu doar războiului, dar şi timpului, ajungând să aibă vârste venerabile, peste 93 de ani, fiecare în parte", a spus social-democratul Adrian Solomon. 

Legea merge la preşedintele Klaus Iohannis în vederea promulgării.

Cum vor putea fi urmăriţi penal sau arestaţi judecătorii CCR

Deputaţii au aprobat şi proiectul legislativ care propune ca judecătorii Curţii Constituţionale să poată fi urmăriţi penal sau arestaţi doar cu încuviinţarea a două treimi din membrii Curţii, la cererea ministrului justiţiei.

Deputatul USR Stelian Ion atrage atenţia că forma documentului legislativ adoptată de plen oferă o superimunitate judecătorilor Curţii, dincolo de prevederile constituţionale.

"Este normală menţinerea dispoziţiei legale în vigoare, care condiţionează angajarea răspunderii penale de acordul dat de Parlament, de Senat, de Camera Deputaţilor sau de preşedintele României, cei care, de fapt, şi numesc judecătorii Curţii Constituţionale", a spus Stelian Ion.

Votul cu valoare decizională asupra proiectului de lege va fi dat de Senat.
 Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza