Deputaţii au respins cererea DNA în cazul lui Ion Ochi

UPDATE Plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD, Ion Ochi.

Adăugat: 29 Aprilie 2015
Ultima actualizare:29 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Site-ul politicaromaneasca.ro a transmis  LIVE VIDEO discuţiile şi votul din plenulul Camerei Deputaţilor.

UPDATE Ora 16.30. Deputaţii au decis cu 152 de voturi "împotivă",  şi 108 "pentru", respingerea solicitării DNA de reţinere şi arestare preventivă a deputatului PSD, Ion Ochi.

După dezbatere s-a trecut la votul  secret cu bile.

Amintim că, luni, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, s-a dat un aviz favorabil cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi.

În cuvântul pe care l-a luat de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, Ion Ochi a susţinut că este nevinovat şi că a deplâns faptul că a ajuns în faţa Parlamentului pentru a se dezvinovăţi.

"E trist să ajungi în faţa Paralamentului să fii nevoit să te dezvinovăţeşti când eşti nevinovat.Calitatea de parlamentar nu reprezintă un argument serios şi suficient pentru privarea de libertate a unui parlamentar. Aceasta ar însemna, prin reducerea la absurd, că orice parlamentar, membru al unui partid aflat la guvernare şi care este supus urmăririi penale, ar trebui arestat preventiv. Această concluzie este discriminatorie şi contrară principiului egalităţii cetăţenilor în faţa judecăţii. O asemnea motivare nu poate justifica propunerea de arestare preventivă", a spus deputatul PSD.

În jurul orei 15.30, deputaţii au început votul pe cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Ion Ochi.

La ora 16.10, s-a încheiat votul secret cu bile.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza