Deputații au modificat Codul Rutier. Vezi cum vor fi semnalizate radarele

Proiectul de lege vine să modifice Codul Rutier, în sensul în care maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500-1.000m înainte pe sensul de mers.

Adăugat: 8 Iulie 2018
Ultima actualizare:8 Iulie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şoferii vor afla de acum unde sunt amplasate maşinile de poliţie cu radar, după ce deputaţii au adoptat unele modificări la Codul Rutier.

Astfel, cei aflaţi în trafic vor fi avertizaţi de un panou montat de administratorul drumului înainte de autovehiculul prevăzut cu radar.

Noile prevederi intră în vigoare pe fondul creşterii numărului de accidente în România. Numai anul trecut aproape

2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie, principalele cauze fiind traversarea neregulamentară a pietonilor şi viteza excesivă.

Proiectul de lege vine să modifice Codul Rutier, în sensul în care maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500-1.000m înainte pe sensul de mers.

Maşinile cu radar trebuie inscripţionate şi poziţionate vizibil.

De asemenea, dispozitivele radar tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10m de maşina de poliţie.

Deputatul PNL Florin Roman, unul dintre iniţiatorii proiectului, spunea că aceste măsuri pun accent pe prevenire şi nu urmăresc desfiinţarea radarelor.

"Acest proiect de lege interzice amplasarea radarelor în locurile ascunse, acele radare care stau la ciupeală şi acele radare care sunt transformate în capcane pentru şoferi", a spus Florin Roman.

USR care s-a opus iniţiativei atrăgea atenţia că şoferii care circulă cu viteză excesivă nu vor mai avea de acum nici o grijă.

"Acest proiect de lege va face imposibilă prinderea celor care nu respectă legea, prinderea vitezomanilor", a spus Florin Roman.

Sindicatele poliţiştilor şi Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie nu sunt de acord cu noile prevederi, întrucât, susţin aceştia, îi va încuraja pe unii şoferi să circule cu viteză mai mare.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza