Deputații au decis că piețele, târgurile sau bâlciurile trebuie să se redeschidă

Camera Deputaţilor a decis că pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile sau talciocurile trebuie să se redeschidă pe durata stării de alertă.

Adăugat: 11 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor a decis ieri că pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile sau talciocurile ar trebui să se redeschidă pe durata stării de alertă.

Decizia a fost luată printr-un amendament PSD la un proiect de lege ce nu are nicio legătură cu pandemia, un proiect care modifică o ordonanţă guvernamentală privind măsuri în domeniul agriculturii.

Proiectul a trecut cu 173 de voturi pentru, unul împotrivă şi 93 de abţineri, cele ale deputaţilor PNL şi USR, care au avertizat că amendamentul ar fi neconstituţional.

În timpul dezbaterilor generale deputatul PSD Daniel Suciu spunea că prin acest amendament PSD corectează măsura luată de Guvernul PNL de ale închide

Daniel Suciu: O asemenea măsură este aberantă şi pieţele pentru producătorii români trebuie să fie deschise cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi de prevenţie.

Şi reprezentanţii UDMR, prin vocea deputatului Magyar Loránd, au declarat că trebuie redeschise pieţele de tip hală.

În replică, PNL susţine că PSD nu este interesat de sănătatea românilor, ci de a aduna mai multe voturi, iar pe de altă parte atrage atenţia că modificarea introdusă în lege este neconstituţională.

Gabriel Andronache, deputat PNL: Practic, reglementaţi într-un domeniu în care poate reglementa doar guvernul prin hotărâre de guvern sau atoritatea publică locală prin hotărâri de consiliu local.
Reporter: Deşi USR nu este de acord cu închiderea pieţelor de tip hală şi deputatul Cătălin Drulă menţionează că amendamentul PSD este neconstituţional, în consecinţă PNL şi USR s-au abţinut.

În timpul dezbaterilor din Camera Deputaţilor, reprezentantul PMP Petru Movilă spunea că trebuie să existe o singură reglementare pentru toate spaţiile, fie hale închise, fie mall-uri sau supermarketuri şi peste tot să fie respectate regulile sanitare.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz şi proiectul de lege a fostr la Cotroceni promulgare.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza