Deputat UDMR condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Marko Attila este cercetat în două dosare de retrocedări frauduloase.

Adăugat: 26 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Hotărâre definitivă a instanţei pentru deputatul UDMR Marko Attila - 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării Liceului Miko Szekely din Sfântu Gheorghe.

Marko este cercetat şi în dosarul retrocedării frauduloase a unui teren din Bucureşti, cu un prejudiciu de peste 62 milioane euro, în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au redus pedeapsa dată iniţial în 2012 de Judecătoria Buzău de 3 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Potrivit portalului instanţei, judecătorii au admis apelul deputatului Marko Attila şi au suspendat pedeapsa de 3 ani de închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Marko Attila a fost judecat în dosarul retrocedării Liceului Miko Szekely din Sfântu Gheorghe.

Potrivit procurorilor DNA, Marko Attila este implicat şi cercetat tot pentru abuz în serviciu într-un alt caz de retrocedare din 2011 a unui teren din capitală de 13 hectare.

La acea vreme, Marko Attila a făcut parte din comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor care a supraevaluat terenul restituit omului de afaceri Stelian Gheorghe.

În acest dosar au fost arestate 5 persoane, printre care şefa suspendată a Direcţiei de Combatere a Terorismului Alina Bica şi fosta preşedintă a Autorităţii, Crinuţa Dumitrean.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor să îi ridice imunitatea parlamentară lui Marko Attila, precum şi colegului său, Cătălin Teodorescu, în vederea reţinerii şi arestării preventive.

Comisia Juridică a Camerei a amânat astăzi discutarea celor două cazuri, invocând necesitatea studierii dosarelor.

Discuţia va fi reluată, cel mai probabil, marţea viitoare.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza