Depunerea formularului 600, amânată până pe 15 aprilie

La Palatul Victoria a avut loc prima şedinţă de lucru a cabinetului Dăncilă, în care s-a luat o decizie privind amânarea Formularului 600.

Adăugat: 31 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premier
trimite pe mail

Termenul de depunere a Formularului 600 a fost amânat astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, până la 15 aprilie.

Iniţial, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici vorbea de o amânare doar până la finalul lunii martie însă, astăzi, premierul Viorica Dăncilă a venit cu noi precizări pentru persoanele care obţin venituri din activităţile independente.

"În perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice trebuie să identifice o soluţie permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente, iar plata să se facă o singură dată pe an şi nu anticipat", a spus Viorica Dăncilă.

Tot astăzi, miniştrii au discutat şi o notă privind acţiunile Comisiei Europene referitoare la obligaţiile asumate şi neîndeplinite de către România.

Premierul Viorica Dăncilă spunea că în prezent sunt 55 asemenea acţiuni cu risc de infringement şi cerea o evaluare lunară astfel încât această situaţie să fie rezolvată cât mai repede.

Potrivit premierului, o parte a acestor acţiuni trebuie soluţionată însă de Parlamentul României.

Totodată, Viorica Dăncilă s-a pronunţat şi pentru urgentarea demersurilor legate de legea referitoare la combaterea violenţei în familie, precizând că deja a discutat acest subiect cu miniştri implicaţi.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza