Dependenţa de internet, o tulburare psihică?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că dependenţa de internet ar putea fi inclusă în categoria tulburărilor psihice.

Adăugat: 29 Mai 2015
Ultima actualizare:29 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Printre cei mai expuşi în acest sens sunt copiii.

Potrivit psihologilor, aceştia devin agresivi, când li se interzice accesul la internet.

Rezultatele studiului european "Net Children Go Mobile" arată că, în medie, 27% dintre copiii din ţările membre ale UE, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 16 ani, au un cont pe reţelele de socializare.

Acelaşi raport relevă că 57% dintre copiii din România utilizează aceste platforme.

Mai mult, autorităţile de la Bucureşti se gândesc să schimbe legislaţia, astfel încât părinţii care îşi lasă copiii mai mult de patru ore în faţa calculatorului sau tabletei să fie amendaţi pentru neglijenţă.

Medicii spun că, din cauza gadgeturilor, oamenii stau mai mult timp aplecaţi, iar asta duce la apariţia durerilor muşchilor gâtului.

În cazul copiilor, este afectată ţinuta, ceea ce duce la deformarea coloanei vertebrale. Semnale de alarmă au survenit şi din alte ţări.

Un studiu făcut de Societatea Pediatrică Academică din SUA demonstrează că dependenţa de gadgeturi afectează şi copiii cu vârsta de până la un an.

După ce au intervievat 370 de familii, ai căror copii au vârsta cuprinsă între şase luni şi patru ani, cercetătorii au stabilit că peste 30% dintre bebeluşi învaţă să utilizeze o tabletă sau un telefon mobil, chiar înainte de a începe să meargă sau să vorbească.

De asemenea, o cercetare realizată de Centrul pentru Educaţie Contemporană din Rusia arată că 84% dintre utilizatorii din această ţară, care au între 6 şi 17 ani, navighează în fiecare zi pe internetAutor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza