Demiteri la Institutul Național de Hidrologie

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a decis demiterea  directorului general și a celui economic de  la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Adăugat: 21 Martie 2012
Ultima actualizare:21 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a explicat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Miercurea Ciuc, că i-a demis pe cei doi directori în urma  deciziei instanţei de condamnare a acestora.

Ministrul Borbely a precizat că vor fi luate și alte măsuri  după ce Corpul de Control va finaliza verificarile.

"Eu am luat această decizie de demitere. În momentul de față a fost o primă măsură: demiterea directorului și a directorului economic. Trebuie să știți că acest institut este în subordonarea Autorității Naționale Apele Române, ei fac numirile și demiterile. Deci, am dat dispoziție la directorul general de la Apele Române să demită și să numească interimar pe cineva, urmând ca zilele următoare, dar nu mai mult de pâna luni, să verifice Corpul de Control toate aspectele care țin de aceste componente și o să venim cu o nouă precizare sau unele măsuri suplimentare care trebuie luate”, a afirmat Laszlo Borbely.

Directorul general al INHGA, Petre Stanciu, a fost condamnat, miercuri, de către instanţa Curţii de Apel Bucureşti, la un an şi zece luni de închisoare cu executare.

În acest dosar, Petre Stanciu a fost trimis în judecată, în 2007, de procurorii DNA, alături de alte persoane din conducerea instituţiei, pentru un prejudiciu de 550.000 de lei produs Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

În locul celor doi directori vor fi numiţi interimari din rândul angajaţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este în directa subordonare a Administraţiei Naţionale Apele Române, instituţie care la rândul său se află în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor.   Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
21 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza